Coupon gratis snoeischaar slijpen

Coupon gratis snoeischaar slijpen

Snoeischaar slijpen? Graag laten we zien hoe je je snoeischaar in optimale conditie houdt. Stuur een mail aan [email protected] en je ontvangt direct een gratis coupon, neem deze én je snoeischaar mee naar een tuinbeurs of fair waar wij staan en wij maken hem weer mooi scherp. Kijk hier voor de agenda.

Slijpen doe je het beste met een fijne slijpsteen of diamantvijl. Wij werken met de originele amarylsteen of diamantslijper van FELCO, deze zijn speciaal ontwikkeld voor snoeischaren en messen, ze geven een voortreffelijk resultaat en gaan bijzonder lang mee.

Scherpe snoeischaar belangrijk

Een scherpe snoeischaar is belangrijk. Dit werkt gemakkelijker en je maakt een gave snede, dat is beter voor jou en de plant die je snoeit. Een snoeischaar kun je niet met een gewone vijl scherp maken, omdat het mes van de goede snoeischaar harder is dan de vijl. Daarom slijp je een snoeischaar altijd met een slijpsteen of diamantvijl. Hoe fijner de steen of vijl is, des te scherper maak je het mes van de schaar. En dat is belangrijk! Met een scherpe snoeischaar maak je een zuivere schone snede, hierdoor heelt de wond van de boom of struik sneller. Helaas worden er vaak veel te groffe diamantvijlen of slijpstenen aangeboden. Hiermee lijkt het dat de snoeischaar scherp wordt, maar de snede wordt ruw en rafelig.

Lees meer op de pagina zorgen voor tuingereedschap.
snoeischaar slijpen

Gerelateerd Nieuws

Reageer op dit bericht