Winkelwagen

Tuinvaria 2005

primeur
Op de TuinVaria 2005 in Zwolle presenteerden we voor het eerst in Nederland het PKS koperen en bronzen tuingereedschap.
Dat was niet het enige, ook als eerste in Nederland introduceerden we de koperen slakkenring.

koperen tuingereedschap.
Er was een overweldigende belangstelling voor het tuingereedschap dat het milieu op een bijzondere wijze ontziet. We kregen veel positieve reacties en er kwamen ook vragen zoals:

Is koper niet veel te zacht voor tuingereedschap?
Ja, zuiver koper is veel te zacht, maar het tuingereedschap is gemaakt van brons. Brons is een legering van koper en tin. Het brons wordt gehamerd waardoor het sterk en taai wordt. Net zo sterk als ijzer.

Waarom bronzen in plaats van ijzeren tuingereedschap?
Bronzen gereedschap werkt gemakkelijker dan ijzeren gereedschap, het roest niet, verbetert de grondstructuur en geeft gezondere planten.

Slijt het gereedschap niet erg snel?
Nee, de slijtage is niet hoger dan met ijzeren gereedschap. Bovendien is de slijtage, in tegenstelling tot ijzeren gereedschap, gunstig omdat dit sporenelementen van koper aan de grond toevoegt.

slakkenringen
De belangstelling voor de slakkenringen was erg groot. Bezoekers en tuinverenigingen reageerden enthousiast. Vooral de Nederlandse Hosta Vereniging was zeer verheugd dat er nu eindelijk een duurzame oplossing is om slakken op een afstand te houden.

Met de slakkenring is het mogelijk om zaailingen en planten tegen slakken te beschermen op een milieuvriendelijke manier. De ring geeft geen schade aan planten of aan slakken. Sterker nog, de ring geeft op termijn waardevolle sporenelementen af, waardoor de grond gezonder wordt en de planten nog krachtiger gaan groeien en meer weerstand krijgen.

Op veler verzoek hebben we het assortiment ringen uitgebreid. Ze zijn nu verkrijgbaar in 10, 15, 20 en 30 cm doorsnede. klik hier of in het menu op slakkenringen voor meer details.