Jane Cobbald: Viktor Schauberger…..

19.50

Artikelnummer: K700

Viktor Schauberger.
Een leven lang leren van de natuur.

Momenteel niet voorradig.

Uitverkocht

Een helder geschreven boek over de ontdekkingen van Viktor Schauberger, die bijzonder goed van pas komen bij de huidige energie- en gezondheidvraagstukken.
Deze Oostenrijkse natuurwetenschapper was vooral geïnteresseerd in het gedrag van stromend water en natuurlijke energiën. Dit vertaalde hij in een groot aantal praktische uitvindingen.
Het boek is geen wetenschappelijke neerslag van Schaubergers werk.
Maar een gemakkelijk te lezen biografie die laat zien, op welke gebieden hij actief was en hoe hij natuurgetrouwe oplossingen bedacht.

Jane Cobbald

Viktor Schauberger. Een leven lang leren van de natuur
Nederlands. Geïllustreerd, 184 blz, paperback. Ankh-Hermes ISBN: 9789020202151

NB. Voor elk via Kopersporen verkocht boek maken we een gift over aan de Stichting Natuur- en Implosietechnieken.

Recensie van Josephine van Rossum – Puur eten en leven.

Een helder en prettig lezend boek over Viktor Schauberger, een toegewijde boswachter in de uitgestrekte Oostenrijkse wouden.
Het boek draait om de cruciale conclusie: Toen de mens de natuur nog niet naar zijn hand probeerde te zetten, werkte hij met haar samen.
Schauberger waarschuwde reeds in zijn tijd al, dat als wij doorgaan met tegen de natuur te handelen, wij het uiteindelijk op alle gebieden zullen moeten bezuren.
Zijn inzichten verkrijgt hij op de meest “natuurlijke” manier: door het in zijn eentje, op meditatieve wijze, observeren van de natuur, alles mooi beschreven in dit boek. Zo ontdekt hij dat water dat in zijn natuurlijke staat is en vrij kan stromen, zichzelf zuivert en grote kracht kan ontwikkelen. Een van de belangrijkste factoren is de invloed van temperatuur op water: wanneer men bomen kapt, heeft de zon vrij spel, daardoor stijgt de temperatuur van het grondwater. Het grondwaterpeil daalt hierdoor en de wortels van de bomen en gewassen kunnen het grondwater niet meer bereiken. Schauberger verafschuwde dan ook het massaal kappen van bossen. Het boek maakt goed duidelijk hoe gefrustreerd hij was en hoe moeilijk hij vaak met anderen overweg kon, omdat ze “het” niet begrepen.

Een andere belangrijke ontdekking was de invloed van het materiaal waarvan landbouwwerktuigen zijn gemaakt: Waar in vroeger tijden met houten werktuigen het land werd bewerkt, begon men deze begin vorige eeuw te vervangen door moderne, ijzeren varianten. Dit had, samen met de komst van kunstmest, tot gevolg dat de akkers veel minder grote opbrengsten hadden. Kortgezegd: het grondwater dat in contact komt met ijzer wordt beroofd van iedere lading, zakt daardoor en laat de bodem uitdrogen. Als alternatief metaal kwam hij op koper uit, omdat koper water vast kan houden en gewassen weelderig laat groeien.

Tenslotte heeft Schauberger veel tijd gestoken in het uitvinden van een machine om energie op te wekken, die niet schadelijk voor het milieu en goedkoop zou zijn.
Al zijn goede bedoelingen ten spijt, heeft Viktor Schauberger in zijn tijd nauwelijks de erkenning gekregen, die hij verdiende. Het boek geeft een fascinerend inzicht in hoe de natuur werkt en wat wij ervan kunnen leren. Het is een heerlijk “ander” boek om te lezen en het verandert je kijk op Moeder Natuur voorgoed.

Extra informatie

Gewicht 0.28 kg
Afmetingen 21 × 13.5 × 2 m

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Jane Cobbald: Viktor Schauberger…..” te beoordelen