handhakje phoenix
Handhakje, Phoenix

Handhakje, Phoenix

59.00

Artikelnummer: 40

Voor het bewerken van grond bij planten die dicht op elkaar staan.

(1 klantbeoordeling)

HANDHAKJE PHOENIX, MET KORTE STEEL

Het bronzen handhakje Phoenix is een hakje en woeler in één. Voor precisiewerk in de tuin, om de grond los te maken en onkruid weg te hakken tussen de planten die dicht op elkaar staan. Met de hak schoffel je het het onkruid weg en met de 2 tanden woel je de bovenlaag van de grond los zodat deze belucht wordt.

 

SPECIFICATIES

Massief brons, steel van beukenhout.
Lengte: 31 cm, breedte: 7,5 cm, hoogte 20 cm, gewicht: 230 g.
Het bronzen tuingereedschap is geproduceerd door PKS in Oostenrijk en bestaat voor meer dan 92% uit koper. De garantie op de metaaldelen is 5 jaar, op de houten stelen 2 jaar.
Het handhakje is ook verkrijgbaar met een lange steel; De Phoenix lang . Of in plaats van 2 tanden met 1 tand: De Pollux kort en de Pollux lang.

 

VOORDELEN BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

  • Werkt gemakkelijk, roest niet en de snijkanten blijven lang scherp!
  • Grond kleeft er minder aan en hecht zich niet vast aan het gereedschap; vooral op kleigrond is het verschil met ijzeren tuingereedschap zeer groot.
  • Kost minder kracht: gaat gemakkelijker de grond in omdat brons een lagere wrijvingsweerstand heeft dan ijzer.
  • Fijne koperdeeltjes komen als sporenelement in de bodem, dit zijn belangrijke bouwstenen voor gezonde groei van planten.
  • Is niet magnetisch, hierdoor wordt de natuurlijke spanning van de bodem nauwelijks verstoord.

 

ONDERHOUD BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

Bronzen gereedschap heeft geen speciaal onderhoud nodig. Als het hakje bot is geworden, dan maak je deze weer scherp met een fijne vijl of door te haren met bijvoorbeeld een haaraambeeld. Indien gewenst naslijpen met een slijpsteen of diamantslijper. Slijp bronzen gereedschap nóóít met een slijpmachine, want hierdoor wordt het brons te warm en wordt het zacht. Mocht dit wel gebeurd zijn dan kun je de stevigheid weer terugkrijgen door het koud te hameren.

De houten stelen onderhoud je het beste met gekookte lijnolie. Dit beschermt het hout perfect en maakt de stelen vrijwel ongevoelig voor vocht en uitdroging. Doe je dit 1 tot 2 keer per jaar, dan krijg je na verloop van tijd mooie gepolijste stelen met een natuurlijke uitstraling.
Lees hier het volledige artikel over onderhoud van tuingereedschap.

 

Vervangingssteel voor het handhakje met korte steel.

Extra informatie

Gewicht 0.3 kg
Afmetingen 31 × 7.5 × 20 m
Product Tags

vm2tags

Productvideo

youtube

Verzendinformatie

Verzendinformatie is eventueel per product als tab te weergeven.
Bijv bijzonderheden of dergelijke.

1 beoordeling voor Handhakje, Phoenix

  1. AliceKikkert

    Mijn maatje in de moestuin. Ik gebruik het hakje om gleufjes te maken voor het zaaien, diepwortelend onkruid te verwijderen, of ander werk. De punten gebruik ik voor beluchting of om grof mulch te verplaatsen. Heb hem het liefst aan de korte steel.

Een beoordeling toevoegen