kastbeitel
Kastbeitel voor imkers, Cursa

Kastbeitel voor imkers, Cursa

30.00

Artikelnummer: 350

Bronzen kastbeitel voor bewuste imkers

(1 klantbeoordeling)

KASTBEITEL CURSA

Universele bronzen kastbeitel, hét gereedschap voor de imker. Je kunt er de bijenkasten mee open maken en de raampjes mee lichten. Ook te gebruiken als schraper om bijvoorbeeld de dekplank vrij te maken van bijenwas. Brons heeft een antibacteriële werking en een weldadige uitwerking op bijen.

 

SPECIFICATIES

Massief brons.
Lengte; 23 cm, breedte; 2,5 cm. gewicht 130 g.
Het bronzen tuingereedschap is geproduceerd door PKS in Oostenrijk en bestaat voor meer dan 92% uit koper. De garantie op de metaaldelen is 5 jaar, op de houten stelen 2 jaar.

 

VOORDELEN BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

  • Werkt gemakkelijk, roest niet en de snijkanten blijven lang scherp!
  • Grond kleeft er minder aan en hecht zich niet vast aan het gereedschap; vooral op kleigrond is het verschil met ijzeren tuingereedschap zeer groot.
  • Kost minder kracht: gaat gemakkelijker de grond in omdat brons een lagere wrijvingsweerstand heeft dan ijzer.
  • Fijne koperdeeltjes komen als sporenelement in de bodem, dit zijn belangrijke bouwstenen voor gezonde groei van planten.
  • Is niet magnetisch, hierdoor wordt de natuurlijke spanning van de bodem nauwelijks verstoord.

 

ONDERHOUD BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

Bronzen gereedschap heeft geen speciaal onderhoud nodig. Als de kastbeitel bot geworden is maak je deze het best weer scherp met een fijne vijl, een slijpsteen of diamantslijper. Slijp bronzen gereedschap nóóít met een slijpmachine, want hierdoor wordt het brons te warm en wordt het zacht. Mocht dit wel gebeurd zijn dan kun je de stevigheid weer terugkrijgen door het koud te hameren.
Lees hier het volledige artikel over onderhoud van tuingereedschap.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Afmetingen 25 × 3 m

1 beoordeling voor Kastbeitel voor imkers, Cursa

  1. Frankie – Bees

    Nu hoor ik je zeggen; ‘een koperen kastbeitel, is dat niet een beetje overdreven?’ Als je maar één volk hebt, dan moet ik je volledig gelijk geven. Heb je echter meerdere volken, dan is het verstandig om deze kastbeitel te gebruiken. Koper of brons doodt bacterien, schimmels etc zodat je geen kruisbesmettingen krijgt tussen je bijenvolken. Deze bijtel ligt lekker in de hand en ziet er ook nog eens goed uit!

    Ben je imker met meerdere volken, gun je volken dan deze beitel.

Een beoordeling toevoegen