viertand hak merak
Viertand hak, Merak

Viertand hak, Merak

165.00

Artikelnummer: 185

Veelzijdige hak, te gebruiken als hak, cultivator en voor wortelonkruiden.

VIERTAND HAK MERAK

De viertand hak Merak is veelzijdig en robuust. Te gebruiken als hak en cultivator om vaste grond los te maken en te beluchten. Voor het fijnmaken van de grove kluiten die bij het omspitten of woelen zijn ontstaan, het inwerken van compost en mest of om de composthoop om te zetten. De Merak is bijzonder geschikt om wortelonkruiden, zoals zevenblad, weg te halen zonder dat je de wortels door snijdt. Ook praktisch voor het oogsten van wortel- en knolgewassen. Deze hak is een must-have voor iedere moestuinier.

 

SPECIFICATIES

Massief brons, ergonomische steel van lindehout.
Lengte: 128 cm, breedte: 14 cm, lengte van het ‘blad’: 17 cm, gewicht: 1200 g.
Het bronzen tuingereedschap is geproduceerd door PKS in Oostenrijk en bestaat voor meer dan 92% uit koper. De garantie op de metaaldelen is 5 jaar, op de houten stelen 2 jaar.

 

VOORDELEN BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

  • Werkt gemakkelijk, roest niet en de snijkanten blijven lang scherp!
  • Grond kleeft er minder aan en hecht zich niet vast aan het gereedschap; vooral op kleigrond is het verschil met ijzeren tuingereedschap zeer groot.
  • Kost minder kracht: gaat gemakkelijker de grond in omdat brons een lagere wrijvingsweerstand heeft dan ijzer.
  • Fijne koperdeeltjes komen als sporenelement in de bodem, dit zijn belangrijke bouwstenen voor gezonde groei van planten.
  • Is niet magnetisch, hierdoor wordt de natuurlijke spanning van de bodem nauwelijks verstoord.

 

ONDERHOUD BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

Bronzen gereedschap heeft geen speciaal onderhoud nodig. Mocht  je met verloop van tijd de punten van de hak wat scherper wilt hebben, gebruik dan een fijne vijl. Slijp het bronzen gereedschap nóóít met een slijpmachine, want hierdoor wordt het brons te warm en wordt het zacht. Mocht dit wel gebeurd zijn dan kun je de stevigheid weer terugkrijgen door het koud te hameren.

De houten stelen onderhoud je het beste met gekookte lijnolie. Dit beschermt het hout perfect en maakt de stelen vrijwel ongevoelig voor vocht en uitdroging. Doe je dit 1 tot 2 keer per jaar, dan krijg je na verloop van tijd mooie gepolijste stelen met een natuurlijke uitstraling.
Lees hier het volledige artikel over onderhoud van tuingereedschap.

 

Vervangingssteel voor de Merak viertand hak.

Extra informatie

Gewicht 1.4 kg
Afmetingen 128 × 14 × 17 m

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Viertand hak, Merak” te beoordelen