rolhandgreep-felco-7-
Rolhandgreep voor FELCO snoeischaren
31.0032.00 Kies je opties

Rolhandgreep voor FELCO snoeischaren

31.0032.00

Artikelnummer: N/B

rolhandgreep voor FELCO snoeischaren

ROLHANDGREEP VOOR FELCO SNOEISCHAREN

Mocht de rolhandgreep van je snoeischaar beschadigd zijn dan kan het nodig zijn een nieuwe te monteren. Van belang is dan ook de as van de greep te controleren. Is deze beschadigd dan is het raadzaam ook deze te vervangen.

In het menu kies je het model van je schaar en dan vind je het bijpassende handgreep. Als je niet zeker bent van de juiste keuze, kijk dan op de pagina van de betreffende snoeischaar, daar vind je een afbeelding van alle onderdelen met bijbehorende nummers.

 

 

ONDERHOUD

Na gebruik is het meestal voldoende de schaar af te nemen met een droge doek. Verwijder hardnekkig vuil met een werkborstel of messing draadborstel. Gebruik hiervoor nooit een staalborstel, omdat deze de schaar kan beschadigen. Smeer daarna de messen en eventueel het scharnierpunt licht in met olie. Gebruik daarvoor het liefst biologisch afbreekbare smeerolie.
FELCO snoeischaren blijven lang scherp. Maar kunnen afhankelijk van wat en hoe vaak je snoeit na verloop van tijd bot worden. Maak deze dan weer scherp met een fijne slijpsteen of diamantvijl. Hoe fijner de steen of de vijl, des te scherper wordt de schaar.
Breng minimaal 2x per jaar olie aan op het scharnierpunt, de veer en de schroeven. Controleer dan ook de speling tussen de messen en stel deze zo nodig bij. Zo blijft je snoeischaar in topconditie en gaat deze een leven lang mee!

Doe je het onderhoud van je snoeischaar liever niet zelf, maar wil je dat aan ons overlaten. Neem dan gerust contact met ons op. Wij doen dit graag.

 

Bekijk hoe je de rolhandgreep van je FELCO vervangt:

Extra informatie

Gewicht 0.08 kg
Model snoeischaar

Felco 7, 12, 50: 7-22B, Felco 15: 15-22B, Felco 10, 17: 10-22B

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rolhandgreep voor FELCO snoeischaren” te beoordelen