slakkenringen koper
Slakkenringen set, 15-20-30 cm

Slakkenringen set, 15-20-30 cm

29.25

Artikelnummer: K341

beschermt planten tegen slakken

(3 klantbeoordelingen)

KOPEREN SLAKKENRINGEN

Slakken kunnen onder je planten een waar slagveld aanrichten. Maar bestrijden met gif is niet zo handig, zeker niet als je zelf uit je tuin eet. Met koperen slakkenringen bescherm je je planten tegen slakkenvraat. Als slakken koper aanraken voelen ze een lichte stroomprikkel, dit vinden ze vervelend en maken dat ze weg komen. De ringen brengen geen schade toe aan de ecologische kringloop, zodat je tuin het natuurlijk evenwicht houdt.

 

De ringen van massief koper worden ambachtelijk door ons gemaakt, én ze zijn al voorgevormd. Direct te gebruiken dus, om je hosta’s, sla, basilicum of jonge plantjes te beschermen. Gebruik ze ook bij struiken en bomen of rondom zaaibedden en bloembakken.
De ringen zijn verkrijgbaar met een diameter van 10, 15, 20 of 30 cm. Wil je een grotere oppervlakte beschermen, koppel dan een aantal ringen aan elkaar.
Voor terraspotten gebruik je het plakkend kopertape.

 

SPECIFICATIES

Massief koper, dikte 0,5 mm, hoogte: 5 cm, diameter 15, 20, 30 cm.
Voorgevormd en handgemaakt in Nederland.

 

VOORDELEN SLAKKENSCHRIK

 • Eenvoudig ecologisch en effectief slakken bestrijden.
 • Behoud van het biologisch evenwicht in je tuin.
 • Veilig voor kinderen en huisdieren.
 • Duurzaam en telkens opnieuw te gebruiken.

 

GEBRUIKSAANWIJZING

Plaats de ring rond de plant en druk deze iets in de grond. Zorg ervoor dat er geen:

 • slakken of slakkeneitjes binnen de ring in de grond zitten.
 • blad over de ring hangt dat de grond raakt en zo een brug kan vormen voor de slakken.
 • blad van andere planten de plant raakt, waardoor er toch slakken bij de plant kunnen komen.

Grotere ringen maak je door meerdere kleine ringen aan elkaar te koppelen. Wil je een ring weghalen buig hem zover open als nodig is. Houdt voor de goede werking de ringen vrij van stof en zand, oppoetsen is niet nodig.
Lees hier de folder over slakken.

SlakkenSchrik® is verkrijgbaar als kopertape en koperringen bij Kopersporen.
De Nederlandse egelvereniging ontraadt het gebruik van korrels tegen slakken ook als er ‘eco’ op staat. De Britse egelbescherming beveelt koperen ringen aan voor slakkenwering.

 

Werkt slakkenschrik altijd? In de natuur werkt niets 100%. Bij hoge uitzondering komt voor dat slakken ‘weten’ dat een bepaalde plant zo lekker is om van te eten, dat ze de elektrische stroom die ze voelen voor lief nemen. Zie ook veel gestelde vragen.

Extra informatie

Gewicht 0.35 kg
Afmetingen 5 m

3 beoordelingen voor Slakkenringen set, 15-20-30 cm

 1. Lenneke Laurens

  Geachte mevrouw Schalen, Ik heb uw koperringen dit jaar gebruikt en eindelijk na jaren mijn Hosta’s zonder gaten kunnen zien. Het koperen plakband heb ik gebruikt om Dahlia’s en snack-komkommers te kunnen kweken in een grote bloempot. Dat heb ik jaren niet gedaan omdat ze compleet werden opgegeten door de slakken. Toch is één slak zeer hardnekkig op de bloempot blijven zitten maar over het plakband kwam hij niet dus eindelijk bloeiende Dahlia’s en een komkommerplant met blad. Fijn dat zo’n milieuvriendelijk middel goed werkt. De egels en vogels in mijn tuin kunnen rustig hun gang gaan zonder gevaar voor vergiftiging zoals met korrels en ik had veel minder slakken dan vorig jaar. Met vriendelijke groet, Lenneke Laurens.

 2. Marjoleine Vullings

  Hallo Henny, Wat is het toch heerlijk om met jullie spulletjes te mogen werken. Een schepje ben ik kwijt (?) geraakt misschien in de composthoop terecht gekomen? Na even wachten, soms vind je toch weer je spullen terug, maar nu dus niet, toch weer snel een nieuwe bestellen en ook meteen slakkenringen want die helpen ook fantastisch! Wel opletten dat er niet toevallig een slak erbij in zit (dat gebeurde laatst en die legde meteen eitjes binnen de ring!………….)met alle gevolgen van dien. Ik kan al mijn oude gereedschap wel verkopen want ik pak toch altijd mijn koperen spulletjes(ondertussen heb ik alle essentiele dingen al) Fijn dat jullie de moeite nemen het hier te verkopen. Ik ga met de familie mijn vader voor zijn verjaardag verassen met een schepje en slakkenringen ben heel benieuwd wat hij er van vindt.
  Heel verhaal maar dat is omdat ik gewoon heel blij ben met de koperen gereedschappen! Heb het boek ook gelezen heel indrukwekkend. groetjes Marjoleine Vullings.

 3. Marieëtte

  Ik weet niet of dit bericht in het gastenboek hoort, maar dat mag u zelf bepalen Vorig jaar koperen ringen besteld om de hosta’s slakkenvrij te houden Mooi dat mijn hosta’s zijn kaalgevreten dus ik heb niks aan de koperen ringen is er schadevergoeding mogelijk. Ik lees alleen maar positieve artikelen maar niet van mij.
  Marieëtte.

  Beste Marieëtte, Hartelijk dank voor uw bericht. Wij vinden het erg jammer voor u dat uw hosta’s alsnog zijn kaalgevreten. Er kunnen een paar redenen zijn waardoor dit heeft kunnen gebeuren: binnen in de ringen waren al slakken of slakkeneitjes aanwezig de slakken hebben via een andere plant de mogelijkheid gezien toch op de hosta terecht te komen. Zoals u zelf al aangeeft zijn er hoofdzakelijk positieve reacties. Wij hopen dat u met verloop van tijd ook kunt zeggen: Koperen slakkenringen zijn een geweldige manier om mijn planten te beschermen en om de slakken “gezond” te houden voor die dieren die slakken op hun dagelijks menu hebben staan. Met vriendelijke groet.
  Henny Schalen.

Een beoordeling toevoegen