ARS310bl-600-1l
Bloemenschaar gebogen ARS 310BL

Bloemenschaar gebogen ARS 310BL

14.50

Artikelnummer: K690-3-1

Lichtgewicht bloem- en fruitschaar met gebogen messen.

BLOEMENSCHAAR  GEBOGEN ARS 310BL

Deze compacte lichtgewicht bloemenschaar ARS 310BL heeft gebogen snijbek. Perfect voor het knippen van bloemen en takjes, en onmisbaar bij oogsten van bloemen en het samenstellen van mooie boeketten of bloemstukken. Omdat de vlijmscherpe messen gebogen zijn, is de schaar bijzonder geschikt voor het uitdunnen en oogsten van fruit zoals druiven, tomaten of komkommers. De schaar is ook erg handig voor het vormen van bonsai en als rozenschaar.

De messen van de ARS 310BL zijn gemaakt van het beste staal, dat ‘marquenched’ gehard is. Door deze methode worden de messen hard en taai en blijven ze lang scherp. De schaar heeft blauwe antislip-handgrepen en ligt zeer comfortabel in de hand. Door de blauwe kleur voldoet deze aan de HACCP* eisen.
Geschikt voor links- en rechtshandigen. Met ARS (al sinds 1876) kies je voor Japanse professionele kwaliteit en dus voor lang snoeiplezier!

 

SPECIFICATIES

Bloemenschaar, geschikt voor takjes tot ca. 6 mm dikte.
Blad gebogen, lengte van het blad 2,6 cm, lengte van de schaar 16 cm, gewicht 90 gr,  De handgrepen zijn blauw van kleur. Hierdoor voldoet de schaar aan de HACCP* eisen.
Geproduceerd in Japan.
Wil je een soortgelijke gebogen schaar kies dan voor de ARS310R of de FELCO 320. Wil een schaar met rechte messen, kies dan voor de ARS 300LR, de FELCO 321 of FELCO322.

 

VOORDELEN

  • Licht in gewicht.
  • Bijzonder compact.
  • Gebogen snijbek.
  • De geharde koolstofstalen messen blijven lang scherp.
  • Duurzaam in gebruik.

ONDERHOUD

Na gebruik is het meestal voldoende de schaar af te nemen met een droge doek. Verwijder hardnekkig vuil met een werkborstel of messing draadborstel. Gebruik hiervoor nooit een staalborstel, omdat deze de schaar kan beschadigen. Smeer daarna de messen en eventueel het scharnierpunt licht in met olie. Gebruik daarvoor het liefst biologisch afbreekbare smeerolie.
ARS snoeischaren blijven lang scherp. Maar kunnen afhankelijk van wat en hoe vaak je snoeit na verloop van tijd bot worden. Maak deze dan weer scherp met een fijne slijpsteen of diamantvijl. Hoe fijner de steen of de vijl, des te scherper wordt de schaar.
Breng minimaal 2x per jaar olie aan op het scharnierpunt, de veer en de schroeven. Controleer dan ook de speling tussen de messen en stel deze zo nodig bij. Zo blijft je snoeischaar in topconditie en gaat deze een leven lang mee!

 

Bestel een reserveveer.

 

* HACCP, staat voor Hazard ‘Analysis and Critical Control Points’. Gevarenanalyse en kritieke beheerspunten. Het is een risico analyse.
Bedrijven die werken met levensmiddelen beperken hiermee de kans dat de veiligheid van ons voedsel in gevaar komt.

Extra informatie

Gewicht 0.150 kg
Afmetingen 17.5 × 5.3 × 1.7 m

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bloemenschaar gebogen ARS 310BL” te beoordelen