trekzaag-f621-snoeischaar-f2-handschoen
FELCO starterset snoeien: F2, F621, F701
119.00 108.00 Kies je opties
Aanbieding!

FELCO starterset snoeien: F2, F621, F701

108.00

-9%

Artikelnummer: K6621-2

Praktische FELCO starterset snoeien.
Maak nog je keuze voor de juiste maat handchoenen.

FELCO STARTERSET SNOEIEN

Deze FELCO starterset snoeien bestaat uit de snoeizaag FELCO 621, de snoeischaar FELCO 2 en tuinhandenschoenen FELCO 701-L.
Met FELCO kies je voor Zwitserse topkwaliteit en dus een leven lang snoeiplezier!

 

 

ALLROUND SNOEISCHAAR FELCO 2

De FELCO 2 bestaat al meer dan 75 jaar en is wereldwijd de meest gebruikte snoeischaar. Ze is favoriet bij professionele tuinders, hoveniers en gepassioneerde tuiniers.  Zoals bij alle producten van FELCO zijn de onderdelen altijd verkrijgbaar. De schaar is zowel door rechts- als linkshandigen te gebruiken, omdat de snoeikop in lijn staat met de handgrepen.
Met FELCO kies je voor Zwitserse topkwaliteit en dus een leven lang snoeiplezier!

SPECIFICATIES SNOEISCHAAR
Lengte: 21 cm, gewicht: 240 gr.
Geschikt voor takken tot 25 mm dikte.

 

 

SNOEIZAAG FELCO 621

De FELCO 621 snoeizaag of takkenzaag heeft een recht blad en een ergonomisch handvat. Het is een trekzaag, deze werkt fijner dan een gewone zaag. Je maakt een trekkende in plaats van een duwende beweging. Hierdoor kan het zaagblad dunner zijn dan een normale zaag en hoef je minder hout te verspanen. Hiermee zaag je gemakkelijk en zuiver de dikste takken door. Het blad loopt spits toe, waardoor de zaag niet klemt en is daardoor ook perfect te gebruiken is daar waar weinig ruimte is. De zaag heeft een comfortabele handgreep van antislipmateriaal. De zaag blijft lang scherp, de vorm en de zetting van de tanden zorgen voor een goede spaanafvoer.
De meegeleverde foedraal, de houder waarin de zaag opgeborgen wordt, kun je aan de broekriem haken. Zo neem je tijdens het klimmen de zaag veilig mee. De foedraal is zowel links als rechts te dragen.

SPECIFICATIES SNOEIZAAG
Lengte: 42 cm, recht zaagblad: 24 cm, gewicht: 305 gr.
Geschikt voor takken tot en met 8 cm dikte.
Levering van de zaag in een foedraal.

 

HANDSCHOENEN FELCO 701 MAAT L

Handschoenen FELCO 701 zijn stevige, praktische en duurzame handschoenen. Ideaal bij alle tuinwerk, onkruid wieden, rozen snoeien, takken opruimen en bestraten. Ze zijn flexibel en lekker stroef voor een goede grip. De handschoenen zijn van binnen waterdicht, waardoor je geen natte handen meer krijgt. Ook hebben ze een ademende bovenkant, waardoor transpiratievocht weg kan en je dus nooit meer klamme handen hebt.
De handschoenen zijn zeer goed bestand tegen schuren en scheuren. De bovenkant is gemaakt van fijn geweefde HPPE-vezels (High Performance Polyethylene). Daardoor ontstaat er een stevige bovenkant. De palm is gecoat met nitril voor een betere grip en hogere weerstand. Een elastische band aan de basis van de pols zorgt dat hij perfect op zijn plaats blijft zitten.
Kortom dit model is licht en ergonomisch, heeft een uitstekende grip en hoge snijweerstand. Geschikt voor het meeste werk van tuiniers, hoveniers, fruittelers of boomkwekers.

 

 

ONDERHOUD

Na gebruik is het meestal voldoende de schaar af te nemen met een droge doek. Verwijder hardnekkig vuil met een werkborstel of messing draadborstel. Gebruik hiervoor nooit een staalborstel, omdat deze de schaar kan beschadigen. Smeer daarna de messen en eventueel het scharnierpunt licht in met olie. Gebruik daarvoor het liefst biologisch afbreekbare smeerolie.
FELCO snoeischaren blijven lang scherp. Maar kunnen afhankelijk van wat en hoe vaak je snoeit na verloop van tijd bot worden. Maak deze dan weer scherp met een fijne slijpsteen of diamantvijl. Hoe fijner de steen of de vijl, des te scherper wordt de schaar.
Breng minimaal 2x per jaar olie aan op het scharnierpunt, de veer en de schroeven. Controleer dan ook de speling tussen de messen en stel deze zo nodig bij. Zo blijft je snoeischaar in topconditie en gaat deze een leven lang mee!

De snoeizaag heeft geen speciaal onderhoud nodig. Na gebruik is het meestal voldoende het blad deze met doek af te nemen. Doe dit wel voorzichtig want de zaagtanden zijn scherp. Veiliger is het om gebruik te maken van een boenborstel of messing draadborstel. Maar nooit een staalborstel, omdat deze het zaagblad kan beschadigen. Mocht het zaagblad na verloop van tijd bot worden, dan kun je deze vervangen:  zaagblad F 621.

Extra informatie

Gewicht 0.300 kg
Op homepage (Rechtsboven)

Ja, Nee

Maat

, , ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “FELCO starterset snoeien: F2, F621, F701” te beoordelen