felco-kadokoffer-600-8
Geschenkset FELCO, 5 delig

Geschenkset FELCO, 5 delig

169.00

Artikelnummer: K670

Met snoeischaar, inklapzaag, snoeimes en diamantslijper. Alles van FELCO en duurzaam gemaakt in Zwitserland.

 

GESCHENKSET FELCO

Deze mooie geschenkset met FELCO producten is uniek.
We hebben topproducten van FELCO samengebracht in een stijlvolle aluminium koffer. Ideaal om als cadeau voor een verjaardag of een jubileum te geven óf te ontvangen.
De set bestaat uit de FELCO 2 snoeischaar, inklapbare snoeizaag FELCO 600, snoei- en entmes: de FELCO  3.9060, de diamantslijper FELCO 903 en een stelsleutel. De antraciet kleurige inlay van de koffers snijden we zelf met de hand op maat.

 

  • De FELCO 2 bestaat al meer dan 70 jaar en is wereldwijd de meest gebruikte snoeischaar. Ze is zowel rechts- als linkshandig te gebruiken, omdat de snoeikop in lijn staat met de handgrepen. De schaar is favoriet bij professionele tuinders, hoveniers en gepassioneerde tuiniers en is in 2018 bekroond als nationaal Zwitsers icoon.
  • De FELCO 600 is een inklapbare trekzaag met een recht zaagblad en een comfortabele handgreep van antislipmateriaal. Trekzagen werken fijner dan duwzagen. Het blad is dunner, je hoeft dus minder hout te verspanen en zaagt gemakkelijker dikke takken door. Het blad loopt spits toe en is daardoor perfect als de snoeiruimte beperkt is, veel gemakkelijker dan een beugelzaag. De zaag is inklapbaar en daardoor veilig mee te nemen in je holster of broekzak.
  • Dit snoei-en entmes is gemaakt door Victorinox in opdracht van FELCO. Mooi compact en ideaal voor het snoeien en enten van struiken en vruchtbomen, of voor het bijwerken van gerafelde zaagwonden. Je kunt het mes ook heel goed gebruiken voor het maken van stekjes en afsnijden van bloemen.  Het gebogen lemmet is van roestvaststaal en het heft is van duurzaam nylon.
  • De FELCO 903 is een multifunctionele slijper van gehard staal met coating van diamant. Onmisbaar bij het slijpen en wetten van je snoeischaar, zonder dat je deze uit elkaar hoeft te halen. Je maakt er ook je zakmes, keukenmessen, bronzen handwieder weer superscherp mee. De slijper is vormvast en gaat lang mee.

Met FELCO én Victorinox kies je voor Zwitserse topkwaliteit en dus een leven lang snoeiplezier!

 

SPECIFICATIES  GESCHENKSET

Aluminium koffer* met daarin:
-De FELCO 2 snoeischaar:  In 2018 verklaard tot nationaal Zwitsers icoon.
-Snoeizaag FELCO 600: Inklapbaar en geschikt voor het zagen van takken tot 6 cm dikte.
-Snoeimes FELCO 3.9060, met een gebogen lemmet:
-Diamant gecoate slijper FELCO 903: voor het super scherp maken van snoeischaren en messen.
-Stelsleutel F2-30

felco 2 nationaal icoon

 

VOORDELEN

  • U kiest voor Zwitserse topkwaliteit.
  • De onderdelen van FELCO  kunnen vervangen worden en zijn door ons leverbaar.
  • De geharde hoogwaardig stalen messen blijven lang scherp.
  • Een uniek product.

 

ONDERHOUD

Na gebruik is het meestal voldoende de schaar af te nemen met een droge doek. Verwijder hardnekkig vuil met een werkborstel of messing draadborstel. Gebruik hiervoor nooit een staalborstel, omdat deze de schaar kan beschadigen. Smeer daarna de messen en eventueel het scharnierpunt licht in met olie. Gebruik daarvoor het liefst biologisch afbreekbare smeerolie.
FELCO snoeischaren blijven lang scherp. Maar kunnen afhankelijk van wat en hoe vaak je snoeit na verloop van tijd bot worden. Maak deze dan weer scherp met een fijne slijpsteen of diamantvijl. Hoe fijner de steen of de vijl, des te scherper wordt de schaar.
Breng minimaal 2x per jaar olie aan op het scharnierpunt, de veer en de schroeven. Controleer dan ook de speling tussen de messen en stel deze zo nodig bij. Zo blijft je snoeischaar in topconditie en gaat deze een leven lang mee!

 

* Afmetingen: 29,5 cm X 19,5 cm, hoogte 7 cm.

Extra informatie

Gewicht 2 kg
Afmetingen 30 × 20 × 7 m

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Geschenkset FELCO, 5 delig” te beoordelen