felco 4
Snoeischaar FELCO 4

Snoeischaar FELCO 4

49.00

Artikelnummer: K6004

Ongecompliceerde snoeischaar met topkwaliteit..

SNOEISCHAAR FELCO 4

De FELCO 4 snoeischaar is één van de basismodellen van de FELCO familie. Hiermee knip je takken door tot een dikte van 25 mm. De schaar is licht van gewicht en heeft comfortabele handgrepen die bekleed zijn met een antislip coating*. Het bovenmes en het geklonken ondermes, gemaakt van hoogwaardig gehard staal, blijven lang scherp. Daarbij heeft het bovenmes een draadsnijder waarmee je ijzerdraad kunt knippen. De schaar is zowel door rechts- als linkshandigen te gebruiken, omdat de snoeikop ‘in lijn’ staat met de handgrepen en deze de juiste vorm hiervoor hebben. De garantie op de aluminium handgrepen is levenslang en je kunt alle onderdelen vervangen. Bovendien wordt de schaar duurzaam geproduceerd in Zwitserland.

Felco is favoriet bij professionele tuinders, hoveniers en gepassioneerde tuiniers.  Met FELCO kies je voor Zwitserse topkwaliteit en dus een leven lang snoeiplezier!

 

SPECIFICATIES FELCO 4 SNOEISCHAAR

Lengte: 21 cm, gewicht: 220 gr.
Geschikt voor takken tot 25 mm dikte.
Geschikt voor links- en rechtshandigen met middelgrote en grote handen.

 

VOORDELEN

  • Comfortabele, lichte handgrepen van gesmeed aluminium met levenslange garantie.
  • Ergonomisch ontwerp.
  • De geharde hoogwaardig stalen messen blijven lang scherp.
  • Bovenmes met inkeping voor het knippen van dun ijzerdraad.
  • Ondermes met sapgoot voorkomt het vastplakken van de messen.
  • De speling tussen de messen is eenvoudig af te stellen.
  • Alle onderdelen kunnen vervangen worden en zijn door ons leverbaar.
  • Duurzaam geproduceerd in Zwitserland.

 

ONDERHOUD

Na gebruik is het meestal voldoende de schaar af te nemen met een droge doek. Verwijder hardnekkig vuil met een werkborstel of messing draadborstel. Gebruik hiervoor nooit een staalborstel, omdat deze de schaar kan beschadigen. Smeer daarna de messen en eventueel het scharnierpunt licht in met olie. Gebruik daarvoor het liefst biologisch afbreekbare smeerolie.
FELCO snoeischaren blijven lang scherp. Maar kunnen afhankelijk van wat en hoe vaak je snoeit na verloop van tijd bot worden. Maak deze dan weer scherp met een fijne slijpsteen of diamantvijl. Hoe fijner de steen of de vijl, des te scherper wordt de schaar.
Breng minimaal 2x per jaar olie aan op het scharnierpunt, de veer en de schroeven. Controleer dan ook de speling tussen de messen en stel deze zo nodig bij. Zo blijft je snoeischaar in topconditie en gaat deze een leven lang mee!

 

  • Deze coating is ftalaatvrij:  Ftalaten staan bekend als potentiële hormoonontregelaars, FELCO produceert sinds 2015 ftalaatvrije producten.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Afmetingen 28 × 9 × 3.5 m
Op homepage (Rechtsboven)

Nee

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Snoeischaar FELCO 4” te beoordelen