Unieke voegenkrabber voor onkruid tussen terrastegels

Onkruid tussen terrastegels?

Deze voegenkrabber is eenvoudig en doeltreffend tegelijk. De oplossing voor een onkruidvrij terras op de meest milieuvriendelijke manier. De krabber heeft 2 stalen spijkers die de wortels van het onkruid door snijden. Zijn de spijkers versleten? Dan gewoon nieuwe erin.

Nu het lente is, is het moment om het terras klaar te maken ook weer aangebroken. En daar hoort vaak het verwijderen van onkruid tussen de tegels bij. Een lastig klusje, op vele manieren te doen. Er zijn veel chemische bestrijdingsmiddelen in de omloop, maar die wijzen wij uiteraard af. Enkele andere huis-, tuin- en keukenmiddelen zijn misschien ook niet zo goed voor het bodemleven: azijn, zout. Vaak blijft er dan toch de optie over om het onkruid handmatig te vervoegenkrabberwijderen tussen de tegels. Gelukkig hoeft dit niet meer op de knieën met een gebogen rug. Maar kan dat nu staand, met een fijne onkruidkrabber die ook nog eens duurzaam is in gebruik.

Hieronder laten we in een filmpje zien hoe de voegenkrabber precies werkt. Eerst nog een paar tips over het verwijderen van onkruid in het algemeen:

Tip 1: Laat onkruid staan waar het kan, haal het weg waar het moet: Onkruid is ook kruid.

Tip 2: Verwijder onkruid als het vochtig is. Het is dan minder taai, het zit niet zo vast en haal je het gemakkelijker weg, ook mos zit dan minder vast.

Tip 3: Laat onkruid niet te groot worden. Hoe kleiner het is, des te kleiner de wortels en des gemakkelijker is het te verwijderen.

Tip 4: Veeg je terras geregeld schoon. Het liefst elke week met een harde bezem. Onkruid kan alleen groeien als er een voedingsbodem is, bovendien veeg je jong onkruid op deze manier ook weg.

Deze onkruidkrabber, of voegenkrabber, is eenvoudig en doeltreffend tegelijk, ze gaat een leven lang mee. Het is de oplossing voor een onkruidvrij terras en bovendien ook de meest milieuvriendelijke manier. Deze krabber heeft namelijk 2 hard stalen spijkers, deze haal je door de voegen tussen de tegels en hierdoor snijden ze de wortels van het onkruid door. Voegenkrabbers slijten natuurlijk, doordat ze langs de stenen of tegels gaan. Vaak moet je dan óf een hele nieuwe krabber kopen, óf een nieuwe opzetborstel voor de krabber. Maar in dit geval heb je slechts twee nieuwe spijkers nodig. Dit scheelt dus extra onderdelen én verpakkingsmateriaal.

De krabber is verkrijgbaar mét en zonder steel. Het voordeel van gebruik met een steel is dat je gemakkelijk onkruid en mos tussen je terrastegels of stenen verwijdert terwijl je staat. Geen rugpijn meer van het onkruid wieden. De krabber past op alle gangbare schoffel of hark stelen van 3 cm. Dus als je nog een steel in de schuur hebt liggen, kan je die meteen hiervoor gebruiken en hoef je geen nieuwe te kopen. Ook dat is weer beter voor het milieu, en ruimtebesparend.

In de video laten we zien hoe je de voegenkrabber gebruikt voor bij terrastegels en hoe de je spijkertjes vervangt.

 

Link naar voegenkrabber