Graag horen we uw ervaring met bronzen tuingereedschap, slakkenschrik® en onze andere producten. Laat het ons weten.
Schrijf uw bijdrage als recensie bij één van de producten of stuur ons een e-mail.

Onze eigen ervaringen

verbaast
Toen ik stuitte op de ideeën van Viktor Schauberger en op het spoor kwam ik van bronzen tuingereedschap, was ik eigenlijk verbaasd dat dit in Nederland niet bekend is.
Omdat ik graag alles eerst zelf uitprobeer liet ik een spade en spitvork bekleden met koper en begon te spitten. Ik was verbaasd dat de spade zo gemakkelijk de grond in ging, en dat omgekeerde kluiten zo mooi uit elkaar vielen wanneer ik ze eenvoudig en zonder krachtsinspanning beroerde met de spitvork. Is spitten dan zo eenvoudig?
Later sprak ik mensen met soortelijke ervaringen. Kennelijk doet koperen gereedschap iets bijzonders met de grond.

bronzen tuingereedschap
Kort daarna kocht ik bronzen tuingereedschap in Oostenrijk en het is een genot om met zulk gereedschap te werken. Je wilt nooit meer wat anders. Een vriendin uit Oostenrijk zei tegen me: “Je werkt met gouden gereedschap en daarmee oogst je gouden vruchten”. En ze heeft gelijk.
Gebruikers van bronzen tuingereedschap melden dat het gereedschap comfortabel en licht werkt en dat het scherp blijft. Ook dat de grond mooi kruimig van structuur wordt, die ervaring heb ik zelf ook.

slakkenringen
Omdat ik gelezen had dat slakken een hekel aan koper hebben, experimenteerde ik verder en maakte op een avond een koperen ring waarbinnen ik enkele slakken zette.  En wachtte gespannen af wat er gebeurde. De slakken kwamen niet uit de ring, op het moment dat ze het koper aanraakten weken ze terug. De volgende morgen zaten ze allemaal nog in de ring.
Sindsdien zet ik om de planten die gevoelig zijn voor slakken koperen ringen.

12 januari 2005 kregen we de volgende e-mail
Hallo, ooit had ik plannen om dat te doen wat jullie nu met voortvarendheid aanpakken: bronzen  tuingereedschap importeren en in Nederland aan de man brengen. Heel veel succes gewenst!
Uit Bad Ischl heb ik zelf een bronzen schop, een handschepje en een handhak meegebracht.
Het werkt inderdaad heel licht. Een vriend van ons was bezig bessenstruiken te verplaatsen en klaagde erover dat de vette Friese klei aan zijn spade klonterde.
Nadat ik hem mijn bronzen schep had uitgeleend kreeg ik volgend mailtje:

Hallo Beate en Reinout,
In de eerste Email van het jaar wensen we jullie veel voorspoed en mooie reizen toe.
Ik heb je schep uitgeprobeerd en het is een wonder. Vette Friese klei worden net plakjes cake!
Ik had nog nooit gehoord van een bronzen schep, en ik vraag me af of de Friezen dit fenomeen kennen.
Groet.

Ik stuur je dit graag door. Mijn schoonzus in Frankrijk gebruikt een bronzen schep al twee jaren en beweert nu geen pijn meer in haar rug te hebben, zoals daarvoor.
Groet, Reinout

22 april 2005, gastenboek.
Beste Henny, Inmiddels heb ik de hak, de Sirius, al weer een tijdje in gebruik. Zoals hij er uitziet werkt hij ook.
Een heel fijn stuk tuingereedschap. Complimenten! Vriendelijke groet,
Kees Boers Bodegraven,

28 december 2005, e-mail
Beste Henny en Joop, hierbij een reactie over het gebruik van koperen gereedschap. Begin 2005 heb ik diverse koperen gereedschappen besteld om deze professioneel te gaan gebruiken in mijn hovenierbedrijf. Het gereedschap werkt fijn en lichter dan ijzeren of rvs gereedschap. Het gereedschap is gevoeliger voor beschadigingen bij zwaarder gebruik, maar dit was bekend. Ik gebruik het steeds vaker, de woeler is geschikt om de grond los te maken zonder spitten. Het assortiment zou voor mij aangevuld mogen worden met een kantensteker en een spitvork.
Ik kan het koperen gereedschap van harte aanbevelen. Mijn klanten zijn geïnteresseerd in de onderliggende filosofie en in de slakkenringen die goed werken.
Met vriendelijke groet,
Joost Hut, ecologisch werkend hovenier, Baarn.

15 januari 2006, gastenboek.
Sinds eind december 2005 ben ik in het bezit van een Orion spade. Ik heb een groetentuin op zware rivierklei die voorheen met veel moeite slecht te spitten was en alleen met een zware spitriek.
Met mijn pas aangeschafte bronzen Orion spa gaat het spitten veel beter en minder zwaar. Het geheim zit in het feit dat de spa vrijwel niet aanhangt en ik daardoor beter in het spitritme kan blijven. Ondanks de flinke aanschafprijs zeker aan te bevelen.
Vriendelijke groet,
Meeuwis, Opmeer, Heinenoord

25 januari 2006, gastenboek
Wij hebben het koperen gereedschap hier gebruikt in onze tuin en het resultaat mocht er zeker zijn.
W. Vanbesien, 8820 Torhout, België.

Hieronder vindt u ervaringen uit het gehele gastenboek tot oktober 2009.Daarna is deze website ervoor in de plaats gekomen.


Beste Lenneke Laurens, Hartelijk dank voor uw compliment.
Henny Schalen 6 oktober 2009


Geachte mevrouw Schalen, Ik heb uw koperringen dit jaar gebruikt en eindelijk na jaren mijn Hosta’s zonder gaten kunnen zien. Het koperen plakband heb ik gebruikt om Dahlia’s en snack-komkommers te kunnen kweken in een grote bloempot. Dat heb ik jaren niet gedaan omdat ze compleet werden opgegeten door de slakken. Toch is één slak zeer hardnekkig op de bloempot blijven zitten maar over het plakband kwam hij niet dus eindelijk bloeiende Dahlia’s en een komkommerplant met blad. Fijn dat zo’n milieuvriendelijk middel goed werkt. De egels en vogels in mijn tuin kunnen rustig hun gang gaan zonder gevaar voor vergiftiging zoals met korrels en ik had veel minder slakken dan vorig jaar. Met vriendelijke groet, Lenneke Laurens, 5 oktober 2009


Hallo Marjoleine, Jammer dat je je schepje kwijt bent. Die duikelt ooit wel weer ergens op. Dank je voor je complimenten over het gereedschap en de slakkenringen. Je vertelt het zo mooi. Je bestelling is onderweg.
Hartelijke groet, Henny Schalen, 21 juni 2009


Hallo Henny,
Wat is het toch heerlijk om met jullie spulletjes te mogen werken. Een schepje ben ik kwijt (?) geraakt misschien in de composthoop terecht gekomen? Na even wachten, soms vind je toch weer je spullen terug, maar nu dus niet, toch weer snel een nieuwe bestellen en ook meteen slakkenringen want die helpen ook fantastisch! Wel opletten dat er niet toevallig een slak erbij in zit (dat gebeurde laatst en die legde meteen eitjes binnen de ring!………….)met alle gevolgen van dien. Ik kan al mijn oude gereedschap wel verkopen want ik pak toch altijd mijn koperen spulletjes(ondertussen heb ik alle essenciele dingen al) Fijn dat jullie de moeite nemen het hier te verkopen. Ik ga met de familie mijn vader voor zijn verjaardag verassen met een schepje en slakkenringen ben heel benieuwd wat hij er van vindt.

Heel verhaal maar dat is omdat ik gewoon heel blij ben met de koperen gereedschappen! Heb het boek ook gelezen heel indrukwekkend.
groetjes Marjoleine Vullings, 20 juni 2009


Hallo Bea, een mooier compliment kunnen we niet krijgen, krachtig gezegd. Dank je wel.
Henny Schalen, 21 mei 2009


Goedendag. Ik heb gisteren een handschepje van jullie geprobeerd en ben absoluut onder de indruk.
Het verschil is duidelijk, ik wil geen ander gereedschap meer.
Met vriendelijke groet, Bea, 19 mei 2009.


Geachte mevrouw Schalen, Inderdaad, gemerkt dat de Castor uitstekend werkt. Alles overigens.
Mijn vrouw was net zo gecharmeerd als ik van de Hydra en laatst hadden we ‘ruzie’ wie de Nunki mocht gebruiken!
Een genot om in de handen te nemen.
Groet Joost Guijt, juli 2008


Geachte heer Guijt. Hartelijk dank voor u complimenten over het gereedschap. De informatie dat de Musca met name geschikt is voor zandgronden, heeft u naar we aannemen uit de nieuwe folder van PKS. PKS zegt hierin dat de Musca geschikt is voor zandachtige en vaste bodems. Ze bedoeld hiermee niet de pure losse zandgronden, welke veel gemakkelijker te bewerken zijn. Voor deze laatste gronden kan gemakkelijk met de Castor gewerkt worden.
Met vriendelijke groet, Henny Schalen Kopersporen, Assen juli 2008


Geachte mevrouw Schalen. Dank voor de toezending, het gereedschap ziet er prachtig uit. Ik zal het zeer spoedig grondig uitproberen. We hadden even gesproken over de Castor vs de Musca voor zandgronden, u gaf aan dat de Castor daar vooral geschikt voor was. Het viel mij op uit de informatie van PKS dat zij zeggen dat de Musca m.n. voor zandgronden bedoeld is.  Vriendelijke groet, Joost Guijt, juli 2008


Hallo, ik wilde even zeggen dat ik èrg blij ben met Corvus, of mijn bronzen vraagteken zoals ik hem zelf noem. Glijdt door die plakkerige leemgrond als door een pakje boter, erg bedankt!! groeten, Sindy Lous. Tongeren 29 mei 2008


Beste Marieëtte, Hartelijk dank voor uw bericht. Wij vinden het erg jammer voor u dat uw hosta’s alsnog zijn kaalgevreten. Er kunnen een paar redenen zijn waardoor dit heeft kunnen gebeuren: binnen in de ringen waren al slakken of slakkeneitjes aanwezig de slakken hebben via een andere plant de mogelijkheid gezien toch op de hosta terecht te komen. Zoals u zelf al aangeeft zijn er hoofdzakelijk positieve reacties. Wij hopen dat u met verloop van tijd ook kunt zeggen: Koperen slakkenringen zijn een geweldige manier om mijn planten te beschermen en om de slakken “gezond” te houden voor die dieren die slakken op hun dagelijks menu hebben staan. Met vriendelijke groet.
Henny Schalen, Assen 24 mei 2007


Ik weet niet of dit bericht in het gastenboek hoort, maar dat mag u zelf bepalen Vorig jaar koperen ringen besteld om de hosta’s slakkenvrij te houden Mooi dat mijn hosta’s zijn kaalgevreten dus ik heb niks aan de koperen ringen is er schadevergoeding mogelijk. Ik lees alleen maar positieve artikelen maar niet van mij.
Mareette, 24 mei 2007


Beste Joop en Henny, sinds een paar jaar gebruik ik nu het door jullie geleverde gereedschap met veel plezier, vooral de Orion en de hak zijn favoriet, de Orion omdat die gemakkelijk en licht werkt en lang scherp blijft. De hak is ideaal voor allerlei klusjes in de tuin zoals de paden los maken e.d. De hak ligt lekker licht in de hand en je hakt onkruid met wortel en al zo uit de grond. Ook ben ik in bezit van de woeler deze in ideaal in de fruittuin vooral bij pruimenbomen waar de wortels vlak onder de oppervlakte zitten.
Kortom de aanschaf van het gereedschap is weliswaar prijzig maar je hebt wel veel plezier en waar voor je geld!!!!
met vriendelijke groeten. Marinus Broers, 8 april 2007


Beste Joop. Dankjewel voor je informatieve reactie. Ik begrijp waarom er (nog) geen spitvork in je assortiment zit. Waarschijnlijk is koperen handgereedschap in combinatie met mijn huidige spitvork het second beste alternatief. Omdat het mij leuk lijkt jullie een keer te bezoeken wacht ik nog even met een bestelling in afwachting van geschikt moment.
Kees Geljon, 15 december 2006


Beste Kees. Hartelijk dank voor je compliment over onze nieuwsbrief. Helaas hebben we geen spitvork in het assortiment. Zoals je weet komen er op een spitvork bijzondere grote krachten, daarom is een goede spitvork gemaakt uit veel taaier en sterker staal dan het andere tuingereedschap. PKS, de maker van het tuingereedschap, heeft nog niet het juiste brons gevonden om een spitvork te maken die zij goed genoeg vindt. Omdat kwaliteit en gebruikersgemak bij hun voorop komen en ze garant wil staan voor haar producten, kiest ze ervoor nog geen spitvork uit te brengen.
Een goed alternatief om de grond los te maken is de Pegasus, de woeler. Mijn ervaring en inmiddels die van veel anderen, is dat de Pegasus sneller en lichter werkt. Bovendien worden doordat je niet spit de bodemlagen minder verstoord.
Vriendelijke groet,
Joop Schalen, Assen, 12 december 2006


Een keer de tijd genomen om jullie Nieuwsbrief goed te lezen. Complimenten! Heel informatief en dus roept de inhoud ook veel vragen op. Jullie hebben geen bronzen spitvork in je assortiment: gaat dat er een keer van komen? Daar ben ik vooral in geïnteresseerd?
Groeten,
Kees Geljon, 8 december 2006


Beste familie Hauptmeijer. We hebben uw vraag voorgelegd aan de smederij in Oostenrijk waar het gereedschap gemaakt wordt. De Orion spade is uitvoerig getest met de huidige steel. Omdat de smederij de Orion niet met een langere steel getest heeft en ze voor 100% achter haar producten wil staan en kwaliteit en betrouwbaarheid erg belangrijk vindt, leveren ze de spade niet met een langere steel.
U mag er natuurlijk zelf een langere steel aanzetten, alleen kan dan bij eventuele schadeclaims de garantie vervallen.
Vriendelijke groet,
Henny Schalen, Assen, 19 mei 2006


Hallo Henny en Joop. Mijn vraag is, is er ook een langere steel in Orion spade te krijgen. Ik vind het een beetje te kort. Verder werkt het perfect. Een stuk makkelijker. Het spitten duurt nu niet zolang meer, scheelt uren. Groetjes.
Th.f.a.m.Hauptmeijer, Lorkeersweg 12a, 7448 PJ Haarle – 23 april 2006


Hallo Joop en Henny, en bezocht je interessante Site. Kennelijk delen wij eendere interesses. Het boek’De Ontdekking van het Waterraadsel’ heb ik in bezit, als het boek van Omoto ‘Water weet het antwoord’. Al zoveel jaren drinken wij koffie en thee uit een ‘wervelstroom’-douchekop en douchen ons hieronder. Deze kochten wij te Soest van een ing. die onderzoek deed naar de bevindigen van Schauberger en Grander. Als je zijn adres wilt weten vraag erom. Al jaren een volkstuin en tracht deze alleen te bemesten met droge koemest en kalk. Dit jaar kocht ik op aanraden enige andere natuurlijke meststoffen erbij. Koperen tuinartikelen? Nieuw voor mij. Tijd om eens naar Assen te komen…………. goede Paasdagen,
Jan en Antje Vreman Zutphen,Nederland – donderdag 13 april 2006, 21:31:08 (CEST)


Beste Gea, dank je voor je compliment over de website. Ook wij zijn graag weer bij de na-ijsheiligen op 20 en 21 mei in Lelystad met ons koperen gereedschap en slakkenringen.
Henny Schalen
Assen, Nederland, vrijdag  03 februari 2006, 21:17:01 (CET)


Wij hebben het koperen gereedschap hier gebruikt in onze tuin en het resultaat mocht er zeker zijn.
We used the tools in the garden last year and it was amazing how big everything did grow in the garden.
Lot of thanks WOUT’n en SCHOUT’n
Vanbesien Wouter
8820 torhout,belgie – woensdag 25 januari 2006, 14:04:16 (CET)


Beste Hennie en Joop, Wat een goed verzorgde website met de juiste informatie, mijn complimenten hoor! Ik vind het heel leuk dat jullie dit jaar weer van de partij zijn 20&21; mei Na-IJsheiligen! Nadere info volgt nog Groet Gea
Gea kort
Lelystad,Nederland – donderdag 19 januari 2006, 14:34:04 (CET)


Sinds eind december 2005 ben ik in het bezit van een Orion spade. Ik heb een groetentuin op zware rivierklei die voorheenmet veel moeite slecht te spitten was en alleen met een zware spitriek. Met mijn pas aangeschafte bronze Orion spa gaat het spitten veel beter en minder zwaar. Het geheim zit in het feit dat de spa vrijwel niet aanhangt en ik daardoor beter in het spitritme kan blijven. Ondanks de flinke aanschafprijs zeker aan te bevelen. Vriendelijke groet, Meeuwis Opmeer.
Meeuwis opmeer
Heinenoord,Nederland – zondag 15 januari 2006, 21:34:30 (CET)


Beste Joost Hut, Hartelijk dank voor uw reactie.
Henny Schalen
Nederland – woensdag 28 december 2005, 17:58:36 (CET)


Beste Henny en Joop, hierbij een reactie over het gebruik van koperen gereedschap.
Begin 2005 heb ik diverse koperen gereedschappen besteld om deze professioneel te gaan gebruiken in mijn hovenierbedrijf. Het gereedschap werkt fijn en lichter dan ijzeren of rvs gereedschap. Het gereedschap is gevoeliger voor beschadigingen bij zwaarder gebruik, maar dit was bekend. Ik gebruik het steeds vaker, de woeler is geschikt om de grond los te maken zonder spitten. Het assortiment zou voor mij aangevuld mogen worden met een kantensteker en een spitvork.
Ik kan het koperen gereedschap van harte aanbevelen. Mijn klanten zijn geïnteresseerd in de onderliggende filosofie en in de slakkenringen die goed werken.
Met vriendelijke groet.
Joost Hut, ecologisch werkend hovenier, Baarn
Nederland – woensdag 28 december 2005, 17:42:21 (CET)


Hallo Marianne, een schopje van brons heeft inderdaad dezelfde uitwerking op slakken als koper, omdat het brons voor ruim 90% uit koper bestaat.
Henny Schalen
Assen – zaterdag 11 juni 2005, 22:43:59 (CEST)


een schopje van brons, heeft dat dezelfde uitwerking op slakken als koper? groet, en bedankt alvast.
marianne
Velserbroek,Nederland – vrijdag 10 juni 2005, 21:41:56 (CEST)


Henny, We zullen het prachtige informatiebord op een leuke plaats zetten op de opentuinen dagen 18 en 19 juni. De eerste spontane reacties waren,.. wat mooi gereedschap.
Marja en Arnold
Assen,Nederland – dinsdag 07 juni 2005, 21:40:47 (CEST)


Beste Henny, Inmiddels heb ik de hak, de Sirius, al weer een tijdje in gebruik. Zoals hij er uitziet werkt hij ook. Een heel fijn stuk tuingereedschap. Complimenten! Vriendelijke groet,
Kees Boers
Bodegraven, Nederland – vrijdag 22 april 2005, 21:30:32 (CEST)


Hallo Henny en Joop, ik heb met bewondering uw site bekeken en ik heb ooit in zuid Wales een koperen schep gekregen toen ik daar gelegerd was in 1983 en inderdaad beter kun je niet hebben en in Nederland nooit meer iets gevonden kon t wel laten maken maar dat was erg prijzig.
Uw site heb ik toegevoegd tot mijn favorieten en met de tijd komt er heus zo nu en dan een bestelling van tuin gereedschap daar kunt u zeker van zijn. Jullie producten behoren gewoon er bij een ieder thuis te zijn in de tuin.
Met vriendelijke groeten,
Jos Duppen, Wormerveer vrijdag 19 april 2005, 10:18:35 (CEST)


Henny heeft mij deze winter weten te verleiden om dit jaar eens met slakkenringen aan de slag te gaan. Ik vind het een spannend experiment. Ik kijk voor het eerst dit jaar uit naar de slakkentijd. Alleen daarom is de aanschaf al de moeite waard.
KeesB
Groningen,Nederland – woensdag 06 april 2005, 09:14:33 (CEST)


Hoi Henny en Joop! Wat ontzettend leuk dat jullie een eigen website hebben. En nog een hele mooie ook. Ik wist niet dat jullie zo intensief bezig zijn met Kopersporen. Erg leuk idee! Natuurlijk wist ik dat jullie graag tuinieren. Ben heel benieuwd naar de ontwikkelingen rondom Kopersporen. Veel succes! groeten van Rita Bijker
Rita Bijker
Groningen,Nederland – woensdag 06 april 2005, 08:27:34 (CEST)


leuke site zeg en wat mooi van dat koperen gereedschap had ik nooit gehoord bedankt voor de link veel succes doei corrie
corrie de waardt woudenberg
dordrecht,Nederland – woensdag 09 maart 2005, 09:55:20 (CET)


Ik heb jullie gesproken op de tuinbeurs en met toenemende verbazing heb ik geluisterd naar de uitleg over de werking van koper in de grond, en hoe belangrijk het ook is voor mensen. Ik ga de pendelschoffel zeker aanschaffen. Dank je nogmaals voor je uitleg.
Margriet
Apeldoorn,Nederland – maandag 07 maart 2005, 00:52:30 (CET)


beste Joop&Henny;, leuk initiatief. mooie website. overzichtelijk. ik wist niet dat koper dergelijke eigenschappen had.ik heb wel geen tuin meer , maar ik weet hoe boos ik werd , wanneer ik weer merkte dat de bladeren van mijn mooie potplanten stiekem waren opgevreten en vernietigd door die kleine beestjes. met bier op oorlogspad vond ik weer te… het is bijna niet te geloven dat de oplossing dan zo dicht bij huis lag . KOPER. en milieuvriendelijk ook, maar ik heb geen tuin meer succes, het zal wel goed komen.
rudo
groningen,Nederland – donderdag 03 maart 2005, 11:30:55 (CET)


Hebben we inmiddels veranderd, Johan en Doris.
Henny
Assen,Nederland – dinsdag 01 maart 2005, 18:08:07 (CET)


waarom… staat er nog steeds een niet meer relevante foto van onze dochter op kopersporen.nl ?????????? wij zouden graag zien dat dat op zeer korte termijn verandert, bvd
uw zoonen schoondochter
Scharnstein,Oostenrijk – dinsdag 01 maart 2005, 15:24:49 (CET)


Mooie website, van koperen gereedschap had ik nog nooit gehoord. Zodra ik een en ander moet ontvangen ga ik voor koper… Met vriendelijke groet.
Jan Peter
Nederland – woensdag 23 februari 2005, 00:14:45 (CET)


Hoi Henny en Joop, Prachtige website met heel veel (duidelijke) informatie! Ik wens jullie heel veel succes toe met dit mooie project. Helaas wordt ik geen klant van jullie, ik ben niet zo’n ‘groene vingers-expert’, de slakken hebben weinig bij mij te kauwen. Ik ben meer voor een geit in de tuin: natuurlijke bemesting en automatische grasmaaier die op 1 op nul brokken loopt…. Hartelijke groet, Berta
Berta Schalen
Nederland – zondag 20 februari 2005, 22:46:26 (CET)


Hoi Henny en Joop, ik heb jullie site bekeken en vond het interessant. Helaas heb ik geen tuin meer maar in het verleden heb ik me met biologisch en biologisch dynamisch tuinieren bezig gehouden en met het laatste zie ik zeker raakvlakken. sucses!
Frans
Assen,Nederland – dinsdag 15 februari 2005, 23:50:14 (CET)


Hallo Wouth, het klopt die Joop is die van de MWS van Nes Amim. Het beste is telefonisch contact met ons op te nemen of ons een email te sturen. Vriendelijke groet.
Henny Schalen
Assen,Nederland – woensdag 02 februari 2005, 19:45:07 (CET)


Joop, Henny, mijn vorige mail is kennelijk niet goed aangekomen, dus waag ik het er nog een keer op! Van ’84 tot ’86 zat ik in Nes Ammim en ik weet dat Joop toen in de MWS zelf een houtkachel heeft gebouwd. Omdat ik momenteel in mijn boerderij ook op hout stook en deze kachel wil optimaliseren, ben ik benieuwd of Joop mij enig advies kan/wil geven over de mogelijkheden die er zijn. M.vr.gr., Wouth
Wouth v. Eggelen
Eimeren,Nederland – woensdag 02 februari 2005, 12:26:33 (CET)


Hallo Johan, ja zeker kun je spade uitproberen. Het beste is dat je ons even belt zodat we een afspraak kunnen maken. Vriendelijke groet.
Henny Schalen
Assen,Nederland – zaterdag 29 januari 2005, 23:44:10 (CET)


Ik wil graag die schop of spade uit proberen. Kan dat? Jullie zeggen dat spitten gemakkelijker gaat nou daarom wil ik dat weleens uitproberen.
Johan
Beilen,Nederland – zaterdag 29 januari 2005, 02:24:59 (CET)


Hallo Martine, dank je voor je compliment. Ja het gereedschap werkt ook op de klei.  Naar te oordelen wat we als berichten terug krijgen van gebruikers zelfs eigenlijk nog beter als op het zand.
Henny
Nederland – donderdag 20 januari 2005, 10:09:36 (CET)


Een mooie website, daar wordt ik als tuingek wel nieuwsgierig van. Het ziet er ook prachtig uit, gereedschap dat blinkt in de zon, maar werkt het ook in de klei?
Martine
Assen,Nederland – dinsdag 18 januari 2005, 21:58:22 (CET)


Gefeliciteerd met de mooie site en succes met jullie nieuwe bedrijfje. Prachtig gereedschap?
Karina
Assen, Nederland – zaterdag 15 januari 2005, 00:00:36 (CET)


Ik wist niet dat koper zo heilzaam is voor je tuin
Gerdina
Tilburg,Nederland – dinsdag 11 januari 2005, 23.21:25 (CET)