haaraambeeld
Haaraambeeld met 2 slaghulzen

Haaraambeeld met 2 slaghulzen

69.50

Artikelnummer: K560

Tuingereedschap gemakkelijk scherp maken

DtHAARAAMBEELD MET 2 SLAGHULZEN

Dit haaraambeeld kun je gebruiken voor het scherp maken van bronzen tuingereedschap, maar ook voor je zeis. Oorspronkelijk is het hiervoor bedoeld. Je kunt tuingereedschap ook scherp maken met een vijl of door het te slijpen. Je verliest dan wel kostbaar brons en dat is jammer. Dan liever haren zoals je dat met een zeis doet. Een kunst apart en best wel moeilijk. Met dit haaraambeeld kan iedereen het gemakkelijk zelf doen. Bovendien wordt het brons harder door het haren.

 

GEBRUIKSAANWIJZING

Het aambeeld met de scherpe punt in een houtblok slaan. Plaats hiervoor de meegeleverde zwarte huls op de pin. Het gereedschap tegen de slagpin aanleggen. Dan de slaghuls met 1 groef over de pin plaatsen en onder gelijkmatige hamerslagen het gereedschap langs de pin voeren. Als het gereedschap over de gewenste snijgedeelte behandeld is, dit opnieuw doen maar dan met de slaghuls met 2 groeven. Hiermee wordt het gereedschap echt scherp gemaakt.

 

Pas op: een snoeischaar kun je niet met een haaraambeeld scherp maken. De messen van de betere snoeischaren zijn van gehard staal. Deze maak je scherp met een fijne slijpsteen of diamantvijl. Hoe fijner de steen of de vijl, des te scherper wordt de schaar.

Tip: Bij de set hebben we een 3e zwartkleurige huls toegevoegd. Zet deze huls over de pin om het aambeeld in een stuk hout of boomstronk te slaan. Zo voorkom je schade aan de pin, waardoor de slaghulzen niet meer passen.

Extra informatie

Gewicht 1 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Haaraambeeld met 2 slaghulzen” te beoordelen