rvs-schroeven-20x3-torx-600-1
RVS schroeven 3,5×20 mm
3.5012.50 Kies je opties

RVS schroeven 3,5×20 mm

3.5012.50

Artikelnummer: K441-1

RVS schroeven voor geperforeerd koperband

RVS SCHROEVEN 3,5×20

Deze RVS schroeven gebruik je om geperforeerd koperband vast te maken aan verhoogde bedden of plantenbakken. Ze zijn gemaakt van ijzer met chroom en nikkel en zijn minder vatbaar voor corrosie (roest). Ze worden daarom veel buitenshuis gebruikt. bijvoorbeeld in tuinhout, hardhout of andere houtconstructies. Een nadeel van RVS schroeven is dat ze minder sterk zijn dan bijvoorbeeld verzinkte schroeven. In hardere houtsoorten is het daarom aan te bevelen de gaten voor te boren. Dit voorkomt het splijten van het hout en het breken van de schroef.

Je hebt per strekkende meter koperband ca. 10 schroeven nodig. Gebruik liever geen verzinkte schroeven, deze kunnen door de galvanische spanning tussen zink en koper gaan roesten.
Koperen slakkenband is ideaal om te gebruiken bij verhoogde bedden en terrasbakken. Het is gemaakt van massief koper en geperforeerd waardoor er scherpe punten ontstaan, dit om de slakken nog meer te ontmoedigen er tegen op te klimmen.

 

 

SPECIFICATIES

RVS schroeven 3,5×20 mm, kwaliteit A2 (AISI 304).
Plat verzonken kop, TORX 15.
Gemaakt in Duitsland.

 

 

VOORDELEN KOPEREN SLAKKENBAND

  • Eenvoudig ecologisch en effectief slakken bestrijden.
  • Ideaal voor verhoogde bedden en bakken.
  • Gemakkelijk te monteren
  • Behoud van het biologisch evenwicht in je tuin.
  • Zeer duurzaam.

Wist je dat de Nederlandse egelbescherming het gebruik van korrels tegen slakken ontraadt ook als er ‘eco’ op staat. De Britse egelbescherming beveelt koper aan voor slakkenwering.

 

GEBRUIKSAANWIJZING

Draag handschoenen bij de montage. Zet band zo mogelijk 10 tot 15 cm boven de grond vast met koperen spijkers of RVS schroeven. Gebruik ca. 10 spijkers of schroeven per strekkende meter. Bij bevestiging op hardhout de gaten voorboren. Montage met de scherpe kanten naar de buitenkant heeft de beste werking. Gebruik liever geen verzinkte schroeven deze gaan roesten.
Zorg ervoor dat er binnen de ‘omheining’ geen:

  • slakken of slakkeneitjes in de grond zitten.
  • blad van planten over de koperband hangt  en de grond raakt en zo een brug kan vormen voor de slakken.

 

Er zijn ook kant en klare koperen ringen, die direct te gebruiken zijn. Verkrijgbaar met een diameter van 10, 15, 20 of 30 cm. Voor terraspotten gebruik je het plakkend kopertape.

Extra informatie

Gewicht 0.019 kg
Afmetingen 2 × 3 × 3 m
Aantal spijkers

10 stuks, 25 stuks, 50 stuks, 100 stuks, 4 stuks, 8 stuks, 12 stuks, 24 stuks, 48 stuks

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “RVS schroeven 3,5×20 mm” te beoordelen