handwieder wint Tuinaward

 

Bronzen handwieder Nunki wint Sanoma Tuinawards 2013.

Amsterdam, 5 maart 2013 – In restaurant De Kas in Amsterdam zijn de winnaars bekendgemaakt van de Sanoma Tuinawards 2013. Deze vak- en publieksprijzen tonen aan welke tuinartikelen in 2013 het meest innovatief zijn en deze zomer niet in de tuin mogen ontbreken.
winnaar-award

Drie onafhankelijke vakjury’s hebben in zes verschillende categorieën de winnaars van de vakprijzen bepaald. Het publiek heeft massaal gestemd voor de publieksprijzen.
De Nunki, bedoeld voor het wieden van onkruid en uitdunnen van zaailingen, won de vakprijs in de Cat. A. Elektrisch en handgereedschap.

tuinaward-2013Het juryrapport: “Nieuw product met een goede materiaalkeuze en een eenvoudige maar prachtige uitstraling. Biedt een oplossing voor een veel voorkomend probleem, oftewel een product dat je altijd mee de tuin in neemt.”

De Nunki werkt snel en gemakkelijk, is ergonomisch en beschadigt plantwortels minder.

Snel en gemakkelijk wieden:

Door de vorm én het 2-zijdig scherpe bronzen mes is de handwieder zeer efficiënt bij het wieden of het uitdunnen van zaailingen. Naar wens kan de grond ook wat dieper los gemaakt worden.

Ergonomisch:

Onkruid kan aan beide kanten van de plant weggesneden worden, zonder je pols extra te belasten.
De ronde vorm zorgt ervoor dat de ‘reikwijdte’ van de handwieder groot is. Hierdoor kun je onkruid dichtbij maar ook verder weg, eenvoudig weghalen zonder je arm of hand in een ongemakkelijke positie te brengen.
Ervaring: minder belasting van polsen en gewrichten.

Beschadigt tere plantwortels minder:

Omdat je altijd werkt ‘vanaf’ de plant is de kans op wortelbeschadiging kleiner. Bovendien kunnen rijtjes zaailingen ‘oppervlakkig’ gewied of gedund worden, zodat de zaailingen niet mee losgetrokken worden.

Wat klanten zeggen:

-zeer geschikt om ontluikend onkruid rondom jonge planten weg te halen. door de scherpe randen van de wieder wordt het licht werk.
-Heerlijk gereedschap om even wat klein spul tussen je plantjes weg te schoffelen gaat heel makkelijk!


Sanoma TuinAwards is een innitiatief van Seasons, Home and Garden en Tuinieren.nl

Gerelateerd Nieuws

Reageer op dit bericht