handwieder nunki
Handwieder, Nunki

Handwieder, Nunki

41.00

Artikelnummer: 135

Bronzen handwieder: Moeiteloos onkruid wieden.

(4 klantbeoordelingen)

HANDWIEDER NUNKI

Met de handwieder Nunki is onkruid wieden een gemakkelijke klus. Het scherpe bronzen mes snijdt namelijk aan twee kanten. De Nunki snijdt op deze manier gemakkelijk door het onkruid en maakt gelijktijdig de grond los. Je kunt altijd vanaf de plant werken, waardoor je de wortels van de plant niet beschadigt. Door de ronde vorm kun je dichter bij de planten komen zonder ze te beschadigen. De handwieder Nunki werkt net als de pendelschoffel Hydra, maar dan zonder pendel.

Deze handwieder was winnaar van de Tuinaward 2013, lees hier het artikel.

 

SPECIFICATIES

Massief brons, steel van beuken.
Lengte: 26 cm, breedte: 6,5 cm, hoogte: 2 cm, gewicht: 120 g.
Het bronzen tuingereedschap is geproduceerd door PKS in Oostenrijk en bestaat voor meer dan 92% uit koper. De garantie op de metaaldelen is 5 jaar, op de houten stelen 2 jaar.

 

VOORDELEN BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

 • Werkt gemakkelijk, roest niet en de snijkanten blijven lang scherp!
 • Grond kleeft er minder aan en hecht zich niet vast aan het gereedschap; vooral op kleigrond is het verschil met ijzeren tuingereedschap zeer groot.
 • Kost minder kracht: gaat gemakkelijker de grond in omdat brons een lagere wrijvingsweerstand heeft dan ijzer.
 • Fijne koperdeeltjes komen als sporenelement in de bodem, dit zijn belangrijke bouwstenen voor gezonde groei van planten.
 • Is niet magnetisch, hierdoor wordt de natuurlijke spanning van de bodem nauwelijks verstoord.

 

ONDERHOUD BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

Bronzen gereedschap heeft geen speciaal onderhoud nodig. Bot geworden gereedschap maak je scherp met een fijne vijl, een slijpsteen of diamantslijper. Slijp bronzen gereedschap nóóít met een slijpmachine, want hierdoor wordt het brons te warm en wordt het zacht. Mocht dit wel gebeurd zijn dan kun je de stevigheid weer terugkrijgen door het koud te hameren.

De houten stelen onderhoud je het beste met gekookte lijnolie. Dit beschermt het hout perfect en maakt de stelen vrijwel ongevoelig voor vocht en uitdroging. Doe je dit 1 tot 2 keer per jaar dan krijg je na verloop van tijd mooie gepolijste stelen met een natuurlijke uitstraling.
Lees hier het volledige artikel over onderhoud van tuingereedschap.

 

Bekijk de ervaringen met de pendelschoffel Hydra en handwieder Nunki.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Afmetingen 26 × 6.5 × 2 m

4 beoordelingen voor Handwieder, Nunki

 1. Hanneke Baretta-Bekker

  Beste mensen,
  Zo juist heb ik mijn bestelde Nunki ontvangen! Prachtig, ik ben er erg blij mee, en was blij verrast dat mijn pakje al zo snel geleverd werd in deze Coronatijd. Hartelijk dank.
  Hanneke Baretta-Bekker

 2. Anoniem

  zeer geschikt om ontluikend onkruid rondom jonge planten weg te halen. door de scherpe randen van de wieder wordt het licht werk.

 3. Anoniem

  Heerlijk gereedschap om even wat klein spul tussen je plantjes weg te schoffelen gaat heel makkelijk!groetjes Marjoleine

 4. Joost Guijt

  Geachte mevrouw Schalen, Inderdaad, gemerkt dat de Castor uitstekend werkt. Alles overigens. Mijn vrouw was net zo gecharmeerd als ik van de Hydra en laatst hadden we ‘ruzie’ wie de Nunki mocht gebruiken!
  Een genot om in de handen te nemen.
  Groet Joost Guijt

Een beoordeling toevoegen