penwortelsteker enif
Penwortelsteker, Enif

Penwortelsteker, Enif

58.00

Artikelnummer: 304

Verwijder onkruid met penwortels.

  • PENWORTELSTEKER ENIF

De bronzen penwortelsteker is het ideale gereedschap om planten met penwortels, zoals paardenbloemen, distels en zuring met wortel en al te verwijderen. Ook prima geschikt voor het oogsten van wortels pastinaak en ander diep wortelende groenten. Dit doe je door de punt schuin in de grond te steken zodat je de wortel diep in grond los werkt. Heb je meer oppervlakkig groeiend onkruid dan is onkruidsteker Tabit een goede keuze.

 

SPECIFICATIES

Massief brons, steel van beukenhout.
Lengte: 42 cm, lengte van de pen: 19 cm, breedte van de punt: 2 cm, gewicht: 250 g.
Het bronzen tuingereedschap is geproduceerd door PKS in Oostenrijk en bestaat voor meer dan 92% uit koper. De garantie op de metaaldelen is 5 jaar, op de houten stelen 2 jaar.

 

VOORDELEN BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

  • Werkt gemakkelijk, roest niet en de snijkanten blijven lang scherp!
  • Grond kleeft er minder aan en hecht zich niet vast aan het gereedschap; vooral op kleigrond is het verschil met ijzeren tuingereedschap zeer groot.
  • Kost minder kracht: gaat gemakkelijker de grond in omdat brons een lagere wrijvingsweerstand heeft dan ijzer.
  • Fijne koperdeeltjes komen als sporenelement in de bodem, dit zijn belangrijke bouwstenen voor gezonde groei van planten.
  • Is niet magnetisch, hierdoor wordt de natuurlijke spanning van de bodem nauwelijks verstoord.

 

ONDERHOUD BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

Bronzen gereedschap heeft geen speciaal onderhoud nodig.  Als de onkruidsteker bot is geworden, dan maak je deze weer scherp met een fijne vijl of door te haren. Indien gewenst naslijpen met een slijpsteen of diamantslijper. Slijp het bronzen gereedschap nóóít met een slijpmachine, want hierdoor wordt het brons te warm en wordt het zacht. Mocht dit wel gebeurd zijn dan kun je de stevigheid weer terugkrijgen door het koud te hameren.

De houten stelen onderhoud je het beste met gekookte lijnolie. Dit beschermt het hout perfect en maakt de stelen vrijwel ongevoelig voor vocht en uitdroging. Doe je dit 1 tot 2 keer per jaar, dan krijg je na verloop van tijd mooie gepolijste stelen met een natuurlijke uitstraling.
Lees hier het volledige artikel over onderhoud van tuingereedschap.

 

Vervangingssteel voor de Enif onkruidsteker.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Op homepage (Rechtsboven)

Ja

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Penwortelsteker, Enif” te beoordelen