spitvork antares
Spitvork, Antares

Spitvork, Antares

189.00

Artikelnummer: 180

Compacte bronzen spitvork, door tuinliefhebbers steeds vaker gevraagd.

HiSPITVORK ANTARES

De spitvork Antares is van massief brons, hiermee kun je de grond met weinig inspanning bewerken en verzorgen. Voor het aanbrengen van mest en compost en om planten te uit te graven en te verplanten. De Antares is ook bijzonder geschikt om wortelonkruid weg te halen, zoals zevenblad.
Omdat een spitvork zwaar belast wordt, is deze gemaakt van een speciale koperlegering (Alu-brons). Deze legering bevat een heel klein beetje ijzer en is daarom licht magnetisch.

 

SPECIFICATIES en

Massief brons, steel van essenhout.
Lengte: 108 cm, breedte: 16,5 cm, lengte van het ‘blad’: 20,5 cm, gewicht: 1650 g.
Het bronzen tuingereedschap is geproduceerd door PKS in Oostenrijk en bestaat voor meer dan 92% uit koper. De garantie op de metaaldelen is 5 jaar, op de houten stelen 2 jaar.

 

VOORDELEN BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

  • Werkt gemakkelijk, roest niet en de snijkanten blijven lang scherp!
  • Grond kleeft er minder aan en hecht zich niet vast aan het gereedschap; vooral op kleigrond is het verschil met ijzeren tuingereedschap zeer groot.
  • Kost minder kracht: gaat gemakkelijker de grond in omdat brons een lagere wrijvingsweerstand heeft dan ijzer.
  • Fijne koperdeeltjes komen als sporenelement in de bodem, dit zijn belangrijke bouwstenen voor gezonde groei van planten.
  • Is niet magnetisch, hierdoor wordt de natuurlijke spanning van de bodem nauwelijks verstoord.

 

ONDERHOUD BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

Bronzen gereedschap heeft geen speciaal onderhoud nodig. Mocht  je met verloop van tijd de punten van de spitvork wat scherper wilt hebben, gebruik dan een fijne vijl. Slijp het bronzen gereedschap nóóít met een slijpmachine, want hierdoor wordt het brons te warm en wordt het zacht. Mocht dit wel gebeurd zijn dan kun je de stevigheid weer terugkrijgen door het koud te hameren.

De houten stelen onderhoud je het beste met gekookte lijnolie. Dit beschermt het hout perfect en maakt de stelen vrijwel ongevoelig voor vocht en uitdroging. Doe je dit 1 tot 2 keer per jaar, dan krijg je na verloop van tijd mooie gepolijste stelen met een natuurlijke uitstraling.
Lees hier het volledige artikel over onderhoud van tuingereedschap.

 

Vervangingssteel voor de Antares spitvork.

Extra informatie

Gewicht 1.65 kg
Afmetingen 108 × 16 m

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Spitvork, Antares” te beoordelen