graskantensteker herkules
Graskantensteker, Herkules

Graskantensteker, Herkules

171.00

Artikelnummer: 160

Moeiteloos gazonranden bijwerken.

GRASKANTENSTEKER HERKULES

Moeiteloos je gazonranden bijwerken met deze robuuste graskantensteker Herkules. Met een blad van 3 mm massief brons is de Herkules een stuk gereedschap voor het leven. Steek de kantensteker met een hoek van 70-80 graden in grond en verplaats hem steeds zijwaarts in de gemaakte snede met niet meer dan de halve breedte van het blad. Dit kost veel minder kracht je kunt je snijlijn veel beter vasthouden.. De Herkules heeft steps zodat je je zolen niet beschadigd.

 

SPECIFICATIES

Massief brons, steel van essenhout.
Lengte: 102 cm, breedte: 26 cm, gewicht: 1850 g.
Het bronzen tuingereedschap is geproduceerd door PKS in Oostenrijk en bestaat voor meer dan 92% uit koper. De garantie op de metaaldelen is 5 jaar, op de houten stelen 2 jaar.

 

VOORDELEN BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

  • Werkt gemakkelijk, roest niet en de snijkanten blijven lang scherp!
  • Grond kleeft er minder aan en hecht zich niet vast aan het gereedschap; vooral op kleigrond is het verschil met ijzeren tuingereedschap zeer groot.
  • Kost minder kracht: gaat gemakkelijker de grond in omdat brons een lagere wrijvingsweerstand heeft dan ijzer.
  • Fijne koperdeeltjes komen als sporenelement in de bodem, dit zijn belangrijke bouwstenen voor gezonde groei van planten.
  • Is niet magnetisch, hierdoor wordt de natuurlijke spanning van de bodem nauwelijks verstoord.

 

ONDERHOUD BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

Bronzen gereedschap heeft geen speciaal onderhoud nodig. Als de kantensteker bot is geworden, dan maak je deze weer scherp met een fijne vijl of door te haren met bijvoorbeeld een haaraambeeld. Indien gewenst naslijpen met een slijpsteen of diamantslijper. Slijp bronzen gereedschap nóóít met een slijpmachine, want hierdoor wordt het brons te warm en wordt het zacht. Mocht dit wel gebeurd zijn dan kun je de stevigheid weer terugkrijgen door het koud te hameren.

De houten stelen onderhoud je het beste met gekookte lijnolie. Dit beschermt het hout perfect en maakt de stelen vrijwel ongevoelig voor vocht en uitdroging. Doe je dit 1 tot 2 keer per jaar, dan krijg je na verloop van tijd mooie gepolijste stelen met een natuurlijke uitstraling.
Lees hier het volledige artikel over onderhoud van tuingereedschap.

 

Vervangingssteel voor de graskantensteker Herkules.

Extra informatie

Gewicht 1.85 kg
Afmetingen 102 × 26 m

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Graskantensteker, Herkules” te beoordelen