handwoeler corvus
Handwoeler, Corvus

Handwoeler, Corvus

58.00

Artikelnummer: 130

Om de grond los te maken en wortelonkruiden te verwijderen.

(2 klantbeoordelingen)

HANDWOELER CORVUS

Met deze handige handwoeler Corvus heeft u een bijzonder praktisch en wendbaar gereedschap in handen. Woel met gemak de grond los, ook tussen de plantjes. Of gebruik de Corvus om wortelonkruid weg halen. Voor het grote en zwaardere werk is de woeler Pegasus verkrijgbaar, deze heeft een lange steel.

 

SPECIFICATIES

Massief brons, steel van beukenhout.
Lengte: 36 cm, breedte: 2 cm, hoogte: 11 cm, gewicht: 210 g.
Het bronzen tuingereedschap is geproduceerd door PKS in Oostenrijk en bestaat voor meer dan 92% uit koper. De garantie op de metaaldelen is 5 jaar, op de houten stelen 2 jaar.

 

VOORDELEN BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

 • Werkt gemakkelijk, roest niet en de snijkanten blijven lang scherp!
 • Grond kleeft er minder aan en hecht zich niet vast aan het gereedschap; vooral op kleigrond is het verschil met ijzeren tuingereedschap zeer groot.
 • Kost minder kracht: gaat gemakkelijker de grond in omdat brons een lagere wrijvingsweerstand heeft dan ijzer.
 • Fijne koperdeeltjes komen als sporenelement in de bodem, dit zijn belangrijke bouwstenen voor gezonde groei van planten.
 • Is niet magnetisch, hierdoor wordt de natuurlijke spanning van de bodem nauwelijks verstoord.

 

ONDERHOUD BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

Bronzen gereedschap heeft geen speciaal onderhoud nodig. Als de woeler bot is geworden, dan kun je deze eventueel weer scherp maken met een fijne vijl. Slijp bronzen gereedschap nóóít met een slijpmachine, want hierdoor wordt het brons te warm en wordt het zacht. Mocht dit wel gebeurd zijn dan kun je de stevigheid weer terugkrijgen door het koud te hameren.

De houten stelen onderhoud je het beste met gekookte lijnolie. Dit beschermt het hout perfect en maakt de stelen vrijwel ongevoelig voor vocht en uitdroging. Doe je dit 1 tot 2 keer per jaar, dan krijg je na verloop van tijd mooie gepolijste stelen met een natuurlijke uitstraling.
Lees hier het volledige artikel over onderhoud van tuingereedschap.

 

Vervangingssteel voor de Corvus handwoeler.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Afmetingen 36 × 2 × 11 m

2 beoordelingen voor Handwoeler, Corvus

 1. Anoniem

  Werkt uitstekend, aan dit stukje gereedschap is volgens mij niets te verbeteren. Wieden zal nooit echt helemaal een plezier worden, maar de Corvus helpt absoluut mee het lichter en makkelijker te maken!

 2. Sindy Lous

  Hallo, ik wilde even zeggen dat ik èrg blij ben met Corvus, of mijn bronzen vraagteken zoals ik hem zelf noem. Glijdt door die plakkerige leemgrond als door een pakje boter, erg bedankt!! groeten, Sindy Lous. Tongeren

Een beoordeling toevoegen