tuinhark perseus
Tuinhark, Perseus 32cm

Tuinhark, Perseus 32cm

109.00

Artikelnummer: 70

Robuuste tuinhark, onmisbaar bij het aanleggen en verzorgen van borders en tuinbedden.

(1 klantbeoordeling)

TUINHARK PERSEUS 32 cm

De robuuste tuinhark Perseus is bijzonder geschikt voor algemene tuinwerkzaamheden: de bovengrond losmaken, onkruid en blad weg harken of compost inwerken. Ook onmisbaar bij het aanleggen en verzorgen van tuinbedden en borders. De tanden van de hark zijn gemaakt van maar liefst 5 mm brons. Er is ook een tuinhark Perseus met een breedte van 21.5 cm. Heb je minder ruimte rondom de planten of zoek je een lichtere en smalle hark dan is het tuinharkje Atik een goede keuze.

 

SPECIFICATIES

Massief brons, steel van lindehout.
Lengte: 155 cm, breedte: 32 cm, hoogte: 8,5 cm, gewicht: 1150 g.
Het bronzen tuingereedschap is geproduceerd door PKS in Oostenrijk en bestaat voor meer dan 92% uit koper. De garantie op de metaaldelen is 5 jaar, op de houten stelen 2 jaar.
In verband met transport wordt de steel van de hark gedemonteerd geleverd.

 

VOORDELEN BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

  • Werkt gemakkelijk, roest niet en de snijkanten blijven lang scherp!
  • Grond kleeft er minder aan en hecht zich niet vast aan het gereedschap; vooral op kleigrond is het verschil met ijzeren tuingereedschap zeer groot.
  • Kost minder kracht: gaat gemakkelijker de grond in omdat brons een lagere wrijvingsweerstand heeft dan ijzer.
  • Fijne koperdeeltjes komen als sporenelement in de bodem, dit zijn belangrijke bouwstenen voor gezonde groei van planten.
  • Is niet magnetisch, hierdoor wordt de natuurlijke spanning van de bodem nauwelijks verstoord.

 

ONDERHOUD BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

Bronzen gereedschap heeft geen speciaal onderhoud nodig. Slijp het bronzen gereedschap nóóít met een slijpmachine, want hierdoor wordt het brons te warm en wordt het zacht. Mocht dit wel gebeurd zijn dan kun je de stevigheid weer terugkrijgen door het koud te hameren.

De houten stelen onderhoud je het beste met gekookte lijnolie. Dit beschermt het hout perfect en maakt de stelen vrijwel ongevoelig voor vocht en uitdroging. Doe je dit 1 tot 2 keer per jaar, dan krijg je na verloop van tijd mooie gepolijste stelen met een natuurlijke uitstraling.
Lees hier het volledige artikel over onderhoud van tuingereedschap.

 

Vervangingssteel voor Perseus tuinhark.

Extra informatie

Gewicht 1.15 kg
Afmetingen 155 × 32 × 8.5 m

1 beoordeling voor Tuinhark, Perseus 32cm

  1. Marjoleine

    Deze hark is een echte aanrader! Omdat hij van brons is werkt hij zoveel fijner dan een gewone hark. Een must als je met brons wilt tuinieren! Ik kan niet meer zonder deze hark!groetjes Marjoleine

Een beoordeling toevoegen