messing-borstel-14-cm
Messing borstel 14 cm, 3 rijen

Messing borstel 14 cm, 3 rijen

2.50

Artikelnummer: K5721

MESSING BORSTEL 14 CM

Deze messing borstel van 14 cm is ideaal voor het reinigen van kwetsbare voorwerpen. Messing is zacht  in tegenstelling tot staal en daardoor beschadig je het te reinigen voorwerp niet. Denk hierbij aan je snoeigereedschap: snoeischaren, heggenscharen of takkenscharen, maar ook aan ander tuingereedschap: plantschepjes en wieders en schrepels. De borstel wordt ook veel gebruikt om bougies te reinigen.

 

Ook ideaal om houtnerven uit te borstelen, het hout beschadigd niet en de draadborstel geeft geen vlekken op het hout. Een staalborstel kan dit wel doen: bij eikenhout kun je dan zwarte vlekken krijgen. Ook zijn messing borstels  geschikt om ruwleer, nubuck en suéde, mee te behandelen. Gebruik het niet voor glad leer, want dan kun je krassen op het leer krijgen.

De borstel is compact van formaat waardoor je gemakkelijk in kleine hoekjes kunt komen, ze heeft gegolfde draden, deze zijn sterker dan rechte draden waardoor de borstel langer meegaat.

 

SPECIFICATIES:

Messing borstel beukenhout, afmeting: lengte: 14 cm, breedte: 1,6 cm, hoogte: 2,8 cm. Gewicht: 25 gr
Borstel deel: 3 rijen gegolfde messing draden: lengte: 4 cm, breedte: 1,1 cm,  hoogte: 1,7 cm draaddikte: 0,15 mm
Gemaakt in Europa.

 

 borstel 19 cm, 2 rijen met stevige draden
 borstel 22 cm, 4 rijen met zachte draden
 borstel 28 cm, 3 rijen met stevige draden
– ronde borstel met een rand van fiber

 

Let op:

Er zijn veel borstels die lijken op messing borstels maar dan van staal zijn. Je kunt dit zelf gemakkelijk controleren door een magneetje tegen de draden te houden. Kleven deze aan dan heb je te maken met een staalborstel: Deze zeker niet gebruiken voor snoeischaren, heggenscharen of takkenscharen! De borstel is harder en beschadigt uw snoeischaar.

 

Extra informatie

Gewicht 0.09 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Messing borstel 14 cm, 3 rijen” te beoordelen