ronde-messing-borstel
ronde messing borstel

ronde messing borstel

6.00

Artikelnummer: K5725

Ideaal voor het reinigen van je snoeischaar.

RONDE MESSING BORSTEL

Deze ronde messing borstel is ideaal voor het reinigen van je tuingereedschap. Messing is zacht in tegenstelling tot staal en daardoor beschadig je het te reinigen voorwerp niet. Denk hierbij aan je bronzen tuingereedschap: spades, schoffels en plantschepjes, maar ook vooral aan je snoeischaren, heggenscharen of takkenscharen. In het huishouden te gebruiken voor stevig schoonmaakwerk bijvoorbeeld het reinigen van aangekoekte pannen of het barbecue rooster. Let op: niet gebruiken bij gecoate pannen.

 

De borstel is ook ideaal om houtnerven uit te borstelen, het hout beschadigd niet en de draadborstel geeft geen vlekken op het hout. Een staalborstel kan dit wel doen: bij eikenhout kun je dan zwarte vlekken krijgen. Ook is de borstel geschikt om ruwleer, nubuck en suéde, mee te behandelen. Niet gebruiken op glad leer, want dan krijg je krassen op het leer.
De borstel heeft gegolfde messing draden omringt door een rand van fiber* borsteltjes. Gegolfde draden zijn sterker dan rechte draden en gaan langer mee. Door de uitsparing en de ronde achterkant ligt de borstel goed in de hand.

 

SPECIFICATIES:

Ronde messing borstel van beukenhout, afmeting: diameter: 6 cm , hoogte: 7,5 cm. Gewicht: 80 gr.
Borstel deel: gegolfde messing draden met een rand van fiber borsteltjes: diameter: 6 cm, lengte: 2 cm, draaddikte: 0,15 mm.
Gemaakt in Europa.

 

Verkrijgbaar zijn ook de volgende messing borstels:
borstel 14 cm, 3 rijen met zachte draden
borstel 19 cm, 2 rijen met stevige draden
borstel 22 cm, 4 rijen met zachte draden
borstel 28 cm, 3 rijen met stevige draden

 

LET OP:

Er zijn veel borstels die lijken op messing borstels lijken maar dat niet zijn: ze zijn van staal! Je kunt dit zelf gemakkelijk controleren door een magneetje tegen de draden te houden. Kleven deze aan dan heb je te maken met een staalborstel: Deze zeker niet gebruiken voor snoeischaren, heggenscharen of takkenscharen! De borstel is harder en beschadigt uw snoeischaar.

 

*fiber is de vezel van de bladnerven van de dikvlezige bladeren van ananasplanten en agaven.

Extra informatie

Gewicht 0.5 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “ronde messing borstel” te beoordelen