messing-borstel-22-cm
Messing borstel 22 cm, 4 rijen

Messing borstel 22 cm, 4 rijen

4.50

Artikelnummer: K5723

Ideaal voor het reinigen van je snoeischaar.

MESSING BORSTEL 22 CM

Deze messing borstel is ideaal voor het reinigen van gereedschap. Messing is zacht in tegenstelling tot staal en daardoor beschadig je het te reinigen voorwerp niet. Denk hierbij aan je tuingereedschap: spades, schoffels en plantschepjes, maar ook vooral aan je snoeischaren, heggenscharen of takkenscharen. Of het barbecue rooster.

 

Messing borstels zijn ook ideaal om houtnerven uit te borstelen, het hout beschadigd niet en de draadborstel geeft geen vlekken op het hout. Een staalborstel kan dit wel doen: bij eikenhout kun je dan zwarte vlekken krijgen. Ook zijn messing borstels  geschikt om ruwleer, nubuck en suéde, mee te behandelen. Gebruik het niet voor glad leer, want dan kun je krassen op het leer krijgen.
De borstel heeft 4 rijen dichtbezet draad, daardoor kun je gemakkelijk de wat grotere oppervlaktes schoonmaken. Ze heeft gegolfde draden, deze zijn sterker dan rechte draden waardoor de borstel langer meegaat.

 

 

SPECIFICATIES:

Messing borstel beukenhout, afmeting: lengte: 22 cm, breedte: 2,0 cm, hoogte: 2,9 cm. Gewicht: 70 gr.
Borstel deel: 4 rijen gegolfde messing draden: lengte: 9,5 cm, breedte: 1,6 cm, hoogte: 2,0 cm draaddikte: 0,15 mm.
Gemaakt in Europa.

 

Verkrijgbaar zijn ook de volgende messing borstels:
borstel 14 cm, 3 rijen met zachte draden
borstel 19 cm, 2 rijen met stevige draden
borstel 28 cm, 3 rijen met stevige draden
– ronde borstel met een rand van fiber

 

 

LET OP:

Er zijn veel borstels die lijken op messing borstels maar dat niet zijn: ze zijn van staal! Je kunt dit zelf gemakkelijk controleren door een magneetje tegen de draden te houden. Kleven deze aan dan heb je te maken met een staalborstel: Deze zeker niet gebruiken voor snoeischaren, heggenscharen of takkenscharen! De borstel is harder en beschadigt uw snoeischaar.

Extra informatie

Gewicht 0.140 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Messing borstel 22 cm, 4 rijen” te beoordelen