bout-felco-5-8-600-1
Bout 5-8 voor FELCO 5

Bout 5-8 voor FELCO 5

4.50

Artikelnummer: K6005-8

Centrale bout voor FELCO 5.

BOUT 5-8 VOOR  FELCO 5.

Deze centrale bout 5-8 past op de FELCO 5. Het is de bout waarmee de onder- en de bovengreep van de snoeischaar met elkaar bevestigd zijn. Hier komt de meeste kracht op, belangrijk is dus dat deze goed gesmeerd is. Samen met de borgmoer 4-9 stel je de speling tussen de messen af. Bij vervanging van de bout is het raadzaam de onderdelen vooraf goed te reinigen. Gebruik daarna een goede kwaliteit vet, liefst biologisch afbreekbaar bijvoorbeeld FELCO 990, om het geheel in te vetten.
NB. Er zijn bouten verkrijgbaar met verschillende lengtes en vorm, dit is afhankelijk van het type snoeischaar dat je hebt.

 

Met FELCO kies je voor Zwitserse topkwaliteit en dus een leven lang snoeiplezier!

 

 

TIPS VOOR ONDERHOUD VAN JE SNOEISCHAAR

Na gebruik is het meestal voldoende de schaar af te nemen met een droge doek. Verwijder hardnekkig vuil met een werkborstel of messing draadborstel. Gebruik hiervoor nooit een staalborstel, omdat deze de schaar kan beschadigen. Smeer daarna de messen en eventueel het scharnierpunt licht in met olie. Gebruik daarvoor het liefst biologisch afbreekbare smeerolie.
FELCO snoeischaren blijven lang scherp. Maar kunnen afhankelijk van wat en hoe vaak je snoeit na verloop van tijd bot worden. Maak deze dan weer scherp met een fijne slijpsteen of diamantvijl. Hoe fijner de steen of de vijl, des te scherper wordt de schaar.
Breng minimaal 2x per jaar olie aan op het scharnierpunt, de veer en de schroeven. Controleer dan ook de speling tussen de messen en stel deze zo nodig bij. Zo blijft je snoeischaar in topconditie en gaat deze een leven lang mee!

 

Doe je het onderhoud van je snoeischaar liever niet zelf, maar wil je dat aan ons overlaten. Neem dan gerust contact met ons op. Wij doen dit graag.

Extra informatie

Gewicht 0.02 kg