pendel-schoffel-hydra-mes
Verwisselbaar mes voor schoffel, Hydra

Verwisselbaar mes voor schoffel, Hydra

25.00

Artikelnummer: 91

Verwisselbaar mes voor schoffel, Hydra

MES VOOR HYDRA SCHOFFEL

Mes voor de pendel-schoffel Hydra. Met deze schoffel kun je zowel duwend als trekkend schoffelen. Je kunt dicht bij de planten schoffelen, zonder ze te beschadigen, omdat je ook boven de grond kunt zien waar het mes snijdt. Het dubbelzijdig snijdend mes is verwisselbaar, zo is de Hydra is een schoffel voor het leven.

 

SPECIFICATIES:

Verwisselbaar mes van massief brons.
Breedte 14 cm, hoogte: 3 cm, gewicht: 200 gr.

 

ONDERHOUD BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

Bronzen gereedschap heeft geen speciaal onderhoud nodig. Uit ervaring blijkt dat de pendelschoffel door de kantelende beweging zichzelf scherp houdt. Mocht deze toch bot worden dan kun je het mes het beste scherp maken met een fijne vijl, een slijpsteen of diamantslijper. Slijp bronzen gereedschap nóóít met een slijpmachine, want hierdoor wordt het brons te warm en wordt het zacht. Mocht dit wel gebeurd zijn dan kun je de stevigheid weer terugkrijgen door het koud te hameren.

De houten stelen onderhoud je het beste met gekookte lijnolie. Dit beschermt het hout perfect en maakt de stelen vrijwel ongevoelig voor vocht en uitdroging. Doe je dit 1 tot 2 keer per jaar dan krijg je na verloop van tijd mooie gepolijste stelen met een natuurlijke uitstraling.
Lees hier het volledige artikel over onderhoud van tuingereedschap.

Extra informatie

Gewicht 1 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Verwisselbaar mes voor schoffel, Hydra” te beoordelen