woeler pegasus
Woeler, Pegasus

Woeler, Pegasus

127.00

Artikelnummer: 30

Grond bewerken zonder spitten. Ook ideaal voor wortelonkruiden.

(4 klantbeoordelingen)

UurWOELER PEGASUS

In plaats van spitten. De woeler Pegasus is ongekend praktisch om de grond met weinig krachtinspanning zorgvuldig los te maken, zodat de bodemlaag niet onnodig verstoord wordt. De Werkdiepte is 5 tot 20 cm. Met de woeler kun je ook eenvoudig diep wortelende gewassen oogsten, zoals winterwortels, pastinaak en schorseneer. Ook wortelonkruid zoals zevenblad is goed te verwijderen. Voor het lichtere werk is de handwoeler Corvus verkrijgbaar.

 

SPECIFICATIES

Massief brons, steel van lindenhout.
Lengte: 142 cm, hoogte: 24 cm, breedte: 3 cm, gewicht: 1150 g.
Het bronzen tuingereedschap is geproduceerd door PKS in Oostenrijk en bestaat voor meer dan 92% uit koper. De garantie op de metaaldelen is 5 jaar, op de houten stelen 2 jaar.

 

VOORDELEN BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

 • Werkt gemakkelijk, roest niet en de snijkanten blijven lang scherp!
 • Grond kleeft er minder aan en hecht zich niet vast aan het gereedschap; vooral op kleigrond is het verschil met ijzeren tuingereedschap zeer groot.
 • Kost minder kracht: gaat gemakkelijker de grond in omdat brons een lagere wrijvingsweerstand heeft dan ijzer.
 • Fijne koperdeeltjes komen als sporenelement in de bodem, dit zijn belangrijke bouwstenen voor gezonde groei van planten.
 • Is niet magnetisch, hierdoor wordt de natuurlijke spanning van de bodem nauwelijks verstoord.

 

ONDERHOUD BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

Bronzen gereedschap heeft geen speciaal onderhoud nodig. Als de punt van de woeler bot is geworden, dan kun je deze eventueel weer scherp maken met een fijne vijl. Echt nodig is dit niet. Slijp bronzen gereedschap nóóít met een slijpmachine, want hierdoor wordt het brons te warm en wordt het zacht. Mocht dit wel gebeurd zijn dan kun je de stevigheid weer terugkrijgen door het koud te hameren.

De houten stelen onderhoud je het beste met gekookte lijnolie. Dit beschermt het hout perfect en maakt de stelen vrijwel ongevoelig voor vocht en uitdroging. Doe je dit 1 tot 2 keer per jaar, dan krijg je na verloop van tijd mooie gepolijste stelen met een natuurlijke uitstraling.
Lees hier het volledige artikel over onderhoud van tuingereedschap.

 

Vervangingssteel voor de Pegasus woeler.

Extra informatie

Gewicht 1.15 kg
Afmetingen 142 × 24 m

4 beoordelingen voor Woeler, Pegasus

 1. Truus Lucassen

  Beste Henny,
  Bijna 2 weken geleden kocht ik een koperen spade,een plantschopje en een handwoeler.
  Ik ben zeer enthousiast over het gereedschap. Met de woeler haal je met groot gemak onkruid met wortel en al naar boven, of je maakt de grond lekker los. Ik kan niet nalaten mijn nieuwe gereedschap te tonen en uit te laten proberen door anderen. De gedachten van Victor Schauberger i.v.m. kopersporen spreken mij zeer aan. Ik ben beroepsmatig bezig als hovenier en ben verguld met mij koperen gereedschap. Een hartelijke groet,
  Truus Lucassen/ Utrecht

 2. Anoniem

  Dit voorjaar was ik op de biovak en werd weer eens geconfronteerd met jullie assortiment gereedschap. Zelf werk ik al meer dan twintig jaar in het agrarische met verstandelijk gehandicapten. We liepen op de vaste plantenkwekerij steeds meer tegen het probleem aan dat de mensen niet konden spitten. Ik heb daarop mijn collega aangeraden een woeler van jullie te kopen. Hij was nogal sceptisch maar na levering en gelijk uitproberen kwam hij dolenthousiast terug uit de kwekerij. Ook de "gehandicapten" vinden dit een heerlijk stuk gereedschap. Zij werken er graag mee omdat het een stuk lichter werkt. Helaas laat ons budget het niet toe om helemaal om te schakelen naar dit gereedschap. Ook moet er altijd een keuze gemaakt worden of de aanschaf in relatie staat tot de mensen die er mee werken. Zij kennen vaak hun eigen krachten niet en dus sneuvelt er regelmatig een stuk gereedschap. Ook raken wij vaker dan gemiddeld gereedschap kwijt. Dan is het wel reëel om een kosten baten analyse te maken om met het budget uit te komen. Daar waar kan willen wij zeker omschakelen naar jullie gereedschap.
  Henric van Dijk

 3. Marinus Broers

  Beste Joop en Henny, sinds een paar jaar gebruik ik nu het door jullie geleverde gereedschap met veel plezier, vooral de Orion en de hak zijn favoriet, de Orion omdat die gemakkelijk en licht werkt en lang scherp blijft. De hak is ideaal voor allerlei klusjes in de tuin zoals de paden los maken e.d. De hak ligt lekker licht in de hand en je hakt onkruid met wortel en al zo uit de grond. Ook ben ik in bezit van de woeler deze in ideaal in de fruittuin vooral bij pruimenbomen waar de wortels vlak onder de oppervlakte zitten.
  Kortom de aanschaf van het gereedschap is weliswaar prijzig maar je hebt wel veel plezier en waar voor je geld!!!!
  met vriendelijke groeten. Marinus Broers

 4. Joost Hut

  Beste Henny en Joop, hierbij een reactie over het gebruik van koperen gereedschap.
  Begin 2005 heb ik diverse koperen gereedschappen besteld om deze professioneel te gaan gebruiken in mijn hovenierbedrijf. Het gereedschap werkt fijn en lichter dan ijzeren of rvs gereedschap. Het gereedschap is gevoeliger voor beschadigingen bij zwaarder gebruik, maar dit was bekend. Ik gebruik het steeds vaker, de woeler is geschikt om de grond los te maken zonder spitten. Het assortiment zou voor mij aangevuld mogen worden met een kantensteker en een spitvork. Ik kan het koperen gereedschap van harte aanbevelen. Mijn klanten zijn geïnteresseerd in de onderliggende filosofie en in de slakkenringen die goed werken.
  Met vriendelijke groet. Joost Hut, ecologisch werkend hovenier, Baarn

Een beoordeling toevoegen