sluitwervel-felco-9-12-600-1
Sluitwervel 9-12 voor FELCO 9 ev.

Sluitwervel 9-12 voor FELCO 9 ev.

2.75

Artikelnummer: K6009-12

Sluitwervel 9-12 voor linkshandige  FELCO snoeischaren.

 SLUITWERVEL 9-12 VOOR  FELCO 9 EV.

De sluitwervel 9-12 past op de volgende linkshandige FELCO snoeischaren: F9, 10, 16 en 17. Hiermee kun je de snoeischaar sluiten en veilig opbergen. Tussen de sluitwervel en de handgreep is een veerring 2-13 gemonteerd. Deze veer zorgt ervoor dat de wervel op spanning blijft en niet dicht valt tijdens het snoeien. Monteer de veer met de buitenrand tegen de handgreep, dus als een schoteltje op zijn kop, en niet omgekeerd. Draai de schroef 2-14 zodanig vast dat de sluitwervel met lichte weerstand nog goed te bewegen is.
Voor de universele en rechtshandige snoeischaren is sluitwervel 2-12 beschikbaar.

 

Met FELCO kies je voor Zwitserse topkwaliteit en dus een leven lang snoeiplezier!

 

 

TIPS VOOR ONDERHOUD VAN JE SNOEISCHAAR

Na gebruik is het meestal voldoende de schaar af te nemen met een droge doek. Verwijder hardnekkig vuil met een werkborstel of messing draadborstel. Gebruik hiervoor nooit een staalborstel, omdat deze de schaar kan beschadigen. Smeer daarna de messen en eventueel het scharnierpunt licht in met olie. Gebruik daarvoor het liefst biologisch afbreekbare smeerolie.
FELCO snoeischaren blijven lang scherp. Maar kunnen afhankelijk van wat en hoe vaak je snoeit na verloop van tijd bot worden. Maak deze dan weer scherp met een fijne slijpsteen of diamantvijl. Hoe fijner de steen of de vijl, des te scherper wordt de schaar.
Breng minimaal 2x per jaar olie aan op het scharnierpunt, de veer en de schroeven. Controleer dan ook de speling tussen de messen en stel deze zo nodig bij. Zo blijft je snoeischaar in topconditie en gaat deze een leven lang mee!

 

Doe je het onderhoud van je snoeischaar liever niet zelf, maar wil je dat aan ons overlaten. Neem dan gerust contact met ons op. Wij doen dit graag.

 

Bekijk hier de montage-instructie voor de sluitwervel:

Extra informatie

Gewicht 0.02 kg