houweel atlas
Houweel Atlas

Houweel Atlas

151.00

Artikelnummer: 20

Voor het bewerken van zeer zware en vaste grond.

HOUWEEL ATLAS

Met een blad van maar liefst 8 mm, is de houweel ATLAS uitstekend geschikt voor het open breken en bewerken van zeer vaste en stevige grond. De houweel is aan beide zijden scherp en heeft meer valgewicht dat de tuinhak TUZA en véél meer dan de tuinhak Sirius, Hierdoor dringt deze gemakkelijker door in zware grond. De houweel is ook zeer goed te gebruiken om zwaar onkruid, zoals bramen, distels etc. weg te hakken.

Atlas heeft een gebogen kop van hoogwaardig aluminiumbrons en is bedoelt om zware onbewerkte grond los te maken.
Let op: Atlas is alleen ontworpen voor gebruik in de tuin, en niet voorbouw- en constructiewerk zoals het leggen tegels of voor het aanleggen van terrassen. Kies voor het minder zware werk de tuinhak Tuza of voor het lichtere werk de meer wendbare tuinhak Sirius.

 


SPECIFICATIES

Massief Aluminiumbrons, dikte 8 mm. Steel van essenhout.
Lengte: 127 cm, snijbreedte: 4/ 9 cm, hoogte: 27 cm, gewicht: 1900 g..
Het bronzen tuingereedschap is geproduceerd door PKS in Oostenrijk en bestaat voor meer dan 92% uit koper. De garantie op de metaaldelen is 5 jaar, op de houten stelen 2 jaar.

 

VOORDELEN BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

  • Werkt gemakkelijk, roest niet en de snijkanten blijven lang scherp!
  • Grond kleeft er minder aan en hecht zich niet vast aan het gereedschap; vooral op kleigrond is het verschil met ijzeren tuingereedschap zeer groot.
  • Kost minder kracht: gaat gemakkelijker de grond in omdat brons een lagere wrijvingsweerstand heeft dan ijzer.
  • Fijne koperdeeltjes komen als sporenelement in de bodem, dit zijn belangrijke bouwstenen voor gezonde groei van planten.
  • Is niet magnetisch, hierdoor wordt de natuurlijke spanning van de bodem nauwelijks verstoord.

 

ONDERHOUD BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

Bronzen gereedschap heeft geen speciaal onderhoud nodig. Als de hak bot is geworden, dan maak je deze weer scherp met een fijne vijl of door te haren met bijvoorbeeld een haaraambeeld. Indien gewenst naslijpen met een slijpsteen of diamantslijper. Slijp bronzen gereedschap nóóít met een slijpmachine, want hierdoor wordt het brons te warm en wordt het zacht. Mocht dit wel gebeurd zijn dan kun je de stevigheid weer terugkrijgen door het koud te hameren. De Atlas houweel maak je scherp met een fijne vijl.

De houten stelen onderhoud je het beste met gekookte lijnolie. Dit beschermt het hout perfect en maakt de stelen vrijwel ongevoelig voor vocht en uitdroging. Doe je dit 1 tot 2 keer per jaar, dan krijg je na verloop van tijd mooie gepolijste stelen met een natuurlijke uitstraling.
Lees hier het volledige artikel over onderhoud van tuingereedschap.

 

Vervangingssteel voor de tuin houweel Atlas

Extra informatie

Gewicht 1.55 kg
Afmetingen 130 × 10 × 29 m

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Houweel Atlas” te beoordelen