tuinhak sirius
Tuinhak, Sirius

Tuinhak, Sirius

92.00

Artikelnummer: 10

Om de grond mee los te maken en het onkruid weg te hakken.

(2 klantbeoordelingen)

TUINHAK SIRIUS

De tuinhak Sirius is  licht van gewicht en goed gebalanceerd. Een praktische universele hak voor het dagelijkse tuinwerk,. Om de grond los te maken en onkruid weg te hakken. Voor het maken van zaadgeulen en pootgaten, of  voor het aanaarden van bijvoorbeeld aardappelen. De ergonomische steel maakt het werken met deze hak tot een feest. Kies voor meer ‘valgewicht’ en het zwaardere werk de Tuza tuinhak.

 

SPECIFICATIES

Massief brons, steel van lindenhout.
Lengte: 128 cm, breedte: 14 cm, hoogte: 19 cm, gewicht: 900 g.
Het bronzen tuingereedschap is geproduceerd door PKS in Oostenrijk en bestaat voor meer dan 92% uit koper. De garantie op de metaaldelen is 5 jaar, op de houten stelen 2 jaar.

 

VOORDELEN BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

 • Werkt gemakkelijk, roest niet en de snijkanten blijven lang scherp!
 • Grond kleeft er minder aan en hecht zich niet vast aan het gereedschap; vooral op kleigrond is het verschil met ijzeren tuingereedschap zeer groot.
 • Kost minder kracht: gaat gemakkelijker de grond in omdat brons een lagere wrijvingsweerstand heeft dan ijzer.
 • Fijne koperdeeltjes komen als sporenelement in de bodem, dit zijn belangrijke bouwstenen voor gezonde groei van planten.
 • Is niet magnetisch, hierdoor wordt de natuurlijke spanning van de bodem nauwelijks verstoord.

 

ONDERHOUD BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

Bronzen gereedschap heeft geen speciaal onderhoud nodig. Als de tuinhak bot is geworden, dan maak je deze weer scherp met een fijne vijl of door te haren met bijvoorbeeld een haaraambeeld. Indien gewenst naslijpen met een slijpsteen of diamantslijper. Slijp bronzen gereedschap nóóít met een slijpmachine, want hierdoor wordt het brons te warm en wordt het zacht. Mocht dit wel gebeurd zijn dan kun je de stevigheid weer terugkrijgen door het koud te hameren.

De houten stelen onderhoud je het beste met gekookte lijnolie. Dit beschermt het hout perfect en maakt de stelen vrijwel ongevoelig voor vocht en uitdroging. Doe je dit 1 tot 2 keer per jaar, dan krijg je na verloop van tijd mooie gepolijste stelen met een natuurlijke uitstraling.
Lees hier het volledige artikel over onderhoud van tuingereedschap.

 

Vervangingssteel voor de Sirius tuinhak.

Extra informatie

Gewicht 0.9 kg
Afmetingen 128 × 14 × 19 m

2 beoordelingen voor Tuinhak, Sirius

 1. Marinus Broers

  Beste Joop en Henny, sinds een paar jaar gebruik ik nu het door jullie geleverde gereedschap met veel plezier, vooral de Orion en de hak zijn favoriet, de Orion omdat die gemakkelijk en licht werkt en lang scherp blijft. De hak is ideaal voor allerlei klusjes in de tuin zoals de paden los maken e.d. De hak ligt lekker licht in de hand en je hakt onkruid met wortel en al zo uit de grond. Ook ben ik in bezit van de woeler deze in ideaal in de fruittuin vooral bij pruimenbomen waar de wortels vlak onder de oppervlakte zitten.
  Kortom de aanschaf van het gereedschap is weliswaar prijzig maar je hebt wel veel plezier en waar voor je geld!!!!
  met vriendelijke groeten. Marinus Broers

 2. Kees Boers Bodegraven

  22 april 2005, gastenboek.
  Beste Henny, Inmiddels heb ik de hak, de Sirius, al weer een tijdje in gebruik. Zoals hij er uitziet werkt hij ook.
  Een heel fijn stuk tuingereedschap. Complimenten! Vriendelijke groet,
  Kees Boers Bodegraven,

Een beoordeling toevoegen