plantschopje mira
Plantschopje, Mira

Plantschopje, Mira

44.00

Artikelnummer: 102

Smal plantschopje met een puntig blad, dat ook na jaren gebruik scherp blijft.

(1 klantbeoordeling)

PLANTSCHOPJE MIRA

Het plantschopje Mira is een fijn en handzaam schopje met een smal en puntig blad. Ideaal om mee te planten en verplanten. De Mira is ook zeer geschikt om penwortelonkruiden door te steken. Het bronzen blad blijft zelfs na jaren gebruik scherp.
Het plantschopje is ook verkrijgbaar in diepe uitvoering: de Musca en een brede uitvoering: de Castor.

 

SPECIFICATIES

Massief brons, steel van beukenhout.
Lengte: 31 cm, breedte: 5 cm, gewicht: 230 g.
Het bronzen tuingereedschap is geproduceerd door PKS in Oostenrijk en bestaat voor meer dan 92% uit koper. De garantie op de metaaldelen is 5 jaar, op de houten stelen 2 jaar.

 

VOORDELEN BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

 • Werkt gemakkelijk, roest niet en de snijkanten blijven lang scherp!
 • Grond kleeft er minder aan en hecht zich niet vast aan het gereedschap; vooral op kleigrond is het verschil met ijzeren tuingereedschap zeer groot.
 • Kost minder kracht: gaat gemakkelijker de grond in omdat brons een lagere wrijvingsweerstand heeft dan ijzer.
 • Fijne koperdeeltjes komen als sporenelement in de bodem, dit zijn belangrijke bouwstenen voor gezonde groei van planten.
 • Is niet magnetisch, hierdoor wordt de natuurlijke spanning van de bodem nauwelijks verstoord.

 

ONDERHOUD BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

Bronzen gereedschap heeft geen speciaal onderhoud nodig. Als het schopje bot is geworden, dan maak je deze weer scherp met een fijne vijl of door te haren met bijvoorbeeld een haaraambeeld. Indien gewenst naslijpen met een slijpsteen of diamantslijper. Slijp bronzen gereedschap nóóít met een slijpmachine, want hierdoor wordt het brons te warm en wordt het zacht. Mocht dit wel gebeurd zijn dan kun je de stevigheid weer terugkrijgen door het koud te hameren.

De houten stelen onderhoud je het beste met gekookte lijnolie. Dit beschermt het hout perfect en maakt de stelen vrijwel ongevoelig voor vocht en uitdroging. Doe je dit 1 tot 2 keer per jaar, dan krijg je na verloop van tijd mooie gepolijste stelen met een natuurlijke uitstraling.
Lees hier het volledige artikel over onderhoud van tuingereedschap.

 

Vervangingssteel voor Mira planschopje.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Afmetingen 31 × 5 m

1 beoordeling voor Plantschopje, Mira

 1. Hetty van Baalen

  Het gouden schepje.
  Ik ben gek op (tuin) gereedschap. Het valt me zwaar een goede stand met gereedschap voorbij te lopen zonder iets te kopen. Maar de stand met koperen gereedschap op de tuinbeurs van Beervelde, keurde ik geen blik waardig. Koperen gereedschap; dat is naar mijn idee iets voor een tuinvrouw met gouden kranen in de badkamer. Ik liep er altijd met een grote boog omheen.

  Totdat ik deze zomer werd getipt door een oudere tuinvrouw. Zij vertelde me dat het bewerken van kleigrond met koperen gereedschap veel minder kracht kostte. Minder kracht? Dat was wat voor mij!

  Afgelopen najaar bezocht ik daarom toch de stand ‘Kopersporen’ op Beervelde. Daar raakte ik in gesprek met Henny Schalen, de standhoudster. Zij vertelde me enthousiast over haar koperen gereedschap, dat overigens van brons bleek te zijn.

  De voordelen: Het werkt gemakkelijker omdat het scherper is en het kleeft minder aan, roest niet en laat kopersporen achter in de bodem. Deze kopersporen worden door de planten opgenomen en bevorderen de groei.

  Thuisgekomen heb ik het schepje meteen in gebruik genomen. En met veel plezier. Het is ongelofelijk dun van materiaal, maar toch heel sterk. Daardoor schept het gemakkelijk in mijn zware kleigrond. De randen zijn scherp en ik kan er heel goed mee ‘schoffelen’ als ik het schepje plat hou.

  Wie had dat gedacht in 2014?

  Afgelopen herfst heb 5000 bloembollen met je schepje geplant. Het ging heel goed.
  Dus een tevreden klant!

  Terug naar het bronzen tijdperk
  Hetty van Baalen

Een beoordeling toevoegen