plantschopje musca
Plantschopje, Musca

Plantschopje, Musca

47.00

Artikelnummer: 101

Een diep plantschopje met een puntig blad.

(2 klantbeoordelingen)

PLANTSCHOPJE MUSCA

Plantschopje  Musca is een mooi handzaam schopje met een diep komvormig en puntig blad. Ideaal om mee te planten en te verplanten. Het blad blijft zelfs na jaren gebruik scherp.
Het plantschopje is ook verkrijgbaar in een brede uitvoering: de Castor en een smalle uitvoering: de Mira.

 

SPECIFICATIES

Massief brons, steel van beukenhout.
Lengte: 31 cm, breedte: 6,5 cm, gewicht: 230 g.
Het bronzen tuingereedschap is geproduceerd door PKS in Oostenrijk en bestaat voor meer dan 92% uit koper. De garantie op de metaaldelen is 5 jaar, op de houten stelen 2 jaar.

 

VOORDELEN BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

 • Werkt gemakkelijk, roest niet en de snijkanten blijven lang scherp!
 • Grond kleeft er minder aan en hecht zich niet vast aan het gereedschap; vooral op kleigrond is het verschil met ijzeren tuingereedschap zeer groot.
 • Kost minder kracht: gaat gemakkelijker de grond in omdat brons een lagere wrijvingsweerstand heeft dan ijzer.
 • Fijne koperdeeltjes komen als sporenelement in de bodem, dit zijn belangrijke bouwstenen voor gezonde groei van planten.
 • Is niet magnetisch, hierdoor wordt de natuurlijke spanning van de bodem nauwelijks verstoord.

 

ONDERHOUD BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

Bronzen gereedschap heeft geen speciaal onderhoud nodig. Als het schopje bot is geworden, dan maak je deze weer scherp met een fijne vijl of door te haren met bijvoorbeeld een haaraambeeld. Indien gewenst naslijpen met een slijpsteen of diamantslijper. Slijp bronzen gereedschap nóóít met een slijpmachine, want hierdoor wordt het brons te warm en wordt het zacht. Mocht dit wel gebeurd zijn dan kun je de stevigheid weer terugkrijgen door het koud te hameren.

De houten stelen onderhoud je het beste met gekookte lijnolie. Dit beschermt het hout perfect en maakt de stelen vrijwel ongevoelig voor vocht en uitdroging. Doe je dit 1 tot 2 keer per jaar, dan krijg je na verloop van tijd mooie gepolijste stelen met een natuurlijke uitstraling.
Lees hier het volledige artikel over onderhoud van tuingereedschap.

 

Vervangingssteel voor Musca planschopje.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Afmetingen 31 × 7.5 m

2 beoordelingen voor Plantschopje, Musca

 1. Florence Beauloye

  Email [email protected]

  HELLO ! We met in Beervelde and as I promised, I send to you this mail to confirm how glad I am with my kopersporen tools. They are incredible good quality and I don't want to use anything else in my garden. Thanks !
  Florence Beauloye, jewellery designer
  http://www.florence-beauloye.com

 2. Marjoleine Vullings

  Hallo Henny,
  Wat is het toch heerlijk om met jullie spulletjes te mogen werken. Een schepje ben ik kwijt (?) geraakt misschien in de composthoop terecht gekomen? Na even wachten, soms vind je toch weer je spullen terug, maar nu dus niet, toch weer snel een nieuwe bestellen en ook meteen slakkenringen want die helpen ook fantastisch! Wel opletten dat er niet toevallig een slak erbij in zit (dat gebeurde laatst en die legde meteen eitjes binnen de ring!………….)met alle gevolgen van dien. Ik kan al mijn oude gereedschap wel verkopen want ik pak toch altijd mijn koperen spulletjes(ondertussen heb ik alle essentiele dingen al) Fijn dat jullie de moeite nemen het hier te verkopen. Ik ga met de familie mijn vader voor zijn verjaardag verassen met een schepje en slakkenringen ben heel benieuwd wat hij er van vindt.
  Heel verhaal maar dat is omdat ik gewoon heel blij ben met de koperen gereedschappen! Heb het boek ook gelezen heel indrukwekkend. groetjes Marjoleine Vullings

Een beoordeling toevoegen