schrepel scheddi
Schrepel, Scheddi

Schrepel, Scheddi

61.00

Artikelnummer: 133

Bronzen schrepel voor het gemakkelijk wieden van onkruid in moestuin of border. Licht in gewicht en praktisch van vorm.

SCHREPEL SCHEDDI

Bronzen schrepel voor het gemakkelijk wieden van onkruid, uitdunnen van zaailingen of om de bovenlaag van de grond los te maken in de moestuin of  de border. Het scherpe en smalle blad maakt dat de schrepel ook ideaal is daar de planten dicht op elkaar staan. Het is een schoffel, hak en woeler ineen en door de korte steel ideaal om te gebruiken in verhoogde bedden. Voor het grotere werk is de Sabik bietenhak verkrijgbaar.

 

SPECIFICATIES

Massief brons, steel van beukenhout.
Lengte: 32 cm, bladbreedte: 8 cm, bladhoogte: 3,5 cm, gewicht 200 g.
Het bronzen tuingereedschap is geproduceerd door PKS in Oostenrijk en bestaat voor meer dan 92% uit koper. De garantie op de metaaldelen is 5 jaar, op de houten stelen 2 jaar.

 

VOORDELEN BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

  • Werkt gemakkelijk, roest niet en de snijkanten blijven lang scherp!
  • Grond kleeft er minder aan en hecht zich niet vast aan het gereedschap; vooral op kleigrond is het verschil met ijzeren tuingereedschap zeer groot.
  • Kost minder kracht: gaat gemakkelijker de grond in omdat brons een lagere wrijvingsweerstand heeft dan ijzer.
  • Fijne koperdeeltjes komen als sporenelement in de bodem, dit zijn belangrijke bouwstenen voor gezonde groei van planten.
  • Is niet magnetisch, hierdoor wordt de natuurlijke spanning van de bodem nauwelijks verstoord.

 

ONDERHOUD BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

Bronzen gereedschap heeft geen speciaal onderhoud nodig. Als de schrepel bot is geworden, dan maak je deze weer scherp met een fijne vijl of door te haren met bijvoorbeeld een haaraambeeld. Indien gewenst naslijpen met een slijpsteen of diamantslijper. Slijp bronzen gereedschap nóóít met een slijpmachine, want hierdoor wordt het brons te warm en wordt het zacht. Mocht dit wel gebeurd zijn dan kun je de stevigheid weer terugkrijgen door het koud te hameren.

De houten stelen onderhoud je het beste met gekookte lijnolie. Dit beschermt het hout perfect en maakt de stelen vrijwel ongevoelig voor vocht en uitdroging. Doe je dit 1 tot 2 keer per jaar, dan krijg je na verloop van tijd mooie gepolijste stelen met een natuurlijke uitstraling.
Lees hier het volledige artikel over onderhoud van tuingereedschap.

Extra informatie

Gewicht 1 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Schrepel, Scheddi” te beoordelen