spade-alya-600-1
Spade, Alya

Spade, Alya

144.00

Artikelnummer: 87

Bronzen spade met een puntig blad.

SPADE ALYA

De spade Alya heeft de dezelfde afmetingen als de Auva spade, maar heeft een puntig blad. Waardoor deze als steekschop goed te gebruiken is en gemakkelijker in de bodem glijdt. Het puntig blad is vooral handig als je een deel van je tuin wilt omspitten waar veel onkruid staat. Ook handig om planten uit te graven en te delen. De grond blijft praktisch niet aan het blad kleven omdat het brons glad is. De spade heeft steps zodat je zolen niet beschadigen.  De Alya spade is natuurlijk ook geschikt voor heren. Vind je deze spade te klein, kies dan voor de Orion spade, deze heeft een wat breder en langer blad.

 

SPECIFICATIES

Massief brons, steel van essenhout.
Lengte: 112 cm, breedte: 15 cm, gewicht: 1320 g.
Het bronzen tuingereedschap is geproduceerd door PKS in Oostenrijk en bestaat voor meer dan 92% uit koper. De garantie op de metaaldelen is 5 jaar, op de houten stelen 2 jaar.

 

VOORDELEN BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

  • Werkt gemakkelijk, roest niet en de snijkanten blijven lang scherp!
  • Grond kleeft er minder aan en hecht zich niet vast aan het gereedschap; vooral op kleigrond is het verschil met ijzeren tuingereedschap zeer groot.
  • Kost minder kracht: gaat gemakkelijker de grond in omdat brons een lagere wrijvingsweerstand heeft dan ijzer.
  • Fijne koperdeeltjes komen als sporenelement in de bodem, dit zijn belangrijke bouwstenen voor gezonde groei van planten.
  • Is niet magnetisch, hierdoor wordt de natuurlijke spanning van de bodem nauwelijks verstoord.

 

ONDERHOUD BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

Bronzen gereedschap heeft geen speciaal onderhoud nodig. Als de spade bot is geworden, dan maak je deze weer scherp met een fijne vijl of door te haren met bijvoorbeeld een haaraambeeld. Indien gewenst naslijpen met een slijpsteen of diamantslijper. Slijp bronzen gereedschap nóóít met een slijpmachine, want hierdoor wordt het brons te warm en wordt het zacht. Mocht dit wel gebeurd zijn dan kun je de stevigheid weer terugkrijgen door het koud te hameren.

De houten stelen onderhoud je het beste met gekookte lijnolie. Dit beschermt het hout perfect en maakt de stelen vrijwel ongevoelig voor vocht en uitdroging. Doe je dit 1 tot 2 keer per jaar, dan krijg je na verloop van tijd mooie gepolijste stelen met een natuurlijke uitstraling.
Lees hier het volledige artikel over onderhoud van tuingereedschap.

 

Vervangingssteel voor de damesspade Alya.

Extra informatie

Gewicht 1.32 kg
Afmetingen 112 × 15 m

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Spade, Alya” te beoordelen