wiedvorkje-weeder-spika-600-1
Wiedvorkje, verspeenlepel, Spika

Wiedvorkje, verspeenlepel, Spika

30.00

Artikelnummer: 111

Grond losmaken en onkruid wieden, speciaal in bloembakken en terraspotten.

(1 klantbeoordeling)

WIEDVORKJE SPIKA

Het bronzen wiedvorkje wordt gebruikt om het onkruid rondom kwetsbare planten weg te halen en om de grond los te maken. Ideaal voor bloembakken en terraspotten en overal daar waar planten dicht op elkaar staan. De andere kant van het wiedvorkje kun je gebruiken als verspeenlepel bij het verspenen van jonge zaailingen.

 

SPECIFICATIES

Massief brons.
Lengte: 26 cm, breedte: 3 cm, gewicht: 130 g.
Het bronzen tuingereedschap is geproduceerd door PKS in Oostenrijk en bestaat voor meer dan 92% uit koper. De garantie op de metaaldelen is 5 jaar, op de houten stelen 2 jaar.

 

VOORDELEN BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

  • Werkt gemakkelijk, roest niet en de snijkanten blijven lang scherp!
  • Grond kleeft er minder aan en hecht zich niet vast aan het gereedschap; vooral op kleigrond is het verschil met ijzeren tuingereedschap zeer groot.
  • Kost minder kracht: gaat gemakkelijker de grond in omdat brons een lagere wrijvingsweerstand heeft dan ijzer.
  • Fijne koperdeeltjes komen als sporenelement in de bodem, dit zijn belangrijke bouwstenen voor gezonde groei van planten.
  • Is niet magnetisch, hierdoor wordt de natuurlijke spanning van de bodem nauwelijks verstoord.

 

ONDERHOUD BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

Bronzen gereedschap heeft geen speciaal onderhoud nodig. Als je het verspeenlepeltje scherper wilt maken doe dit dan met een fijne vijl of door te haren. Indien gewenst naslijpen met een slijpsteen of diamantslijper. Slijp bronzen gereedschap nóóít met een slijpmachine, want hierdoor wordt het brons te warm en wordt het zacht. Mocht dit wel gebeurd zijn dan kun je de stevigheid weer terugkrijgen door het koud te hameren.
Lees hier het volledige artikel over onderhoud van tuingereedschap.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Afmetingen 26 × 2 m

1 beoordeling voor Wiedvorkje, verspeenlepel, Spika

  1. Jos Brouwer

    Het oogt erg mooi. Drietandje heb ik nog niet gebruikt. Het verspeen gedeelte wel. Voor erg kleine plantjes is het verspeen gedeelte gevoelsmatig niet erg handig. Simpelweg te groot.Voor wat grotere te verspenen plantjes voldoet het prima.

Een beoordeling toevoegen