vijftand krabber
Vijftand krabber, Lyra

Vijftand krabber, Lyra

60.00

Artikelnummer: 110

Bijzonder handig voor het wieden en losmaken van de grond rondom planten.

(1 klantbeoordeling)

VIJFTAND KRABBER LYRA

De bronzen vijftand krabber is bijzonder handig voor het losmaken van de bovengrond tussen planten die dicht op elkaar staan. Op deze manier belucht je de grond en verwijder je ook meteen het jonge onkruid, zonder dat je de wortels van de planten beschadigt. Wil je de grond wat dieper los maken, kies dan voor de handwoeler Corvus. Werk je graag staand of heb je een grote tuin, dan is de drietand cultivator Taurus met een lange steel een mooie aanwinst.

 

SPECIFICATIES

Massief brons, steel van beukenhout.
Lengte: 32 cm, breedte: 7 cm, hoogte: 4 cm, gewicht: 170 g.
Het bronzen tuingereedschap is geproduceerd door PKS in Oostenrijk en bestaat voor meer dan 92% uit koper. De garantie op de metaaldelen is 5 jaar, op de houten stelen 2 jaar.

 

VOORDELEN BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

  • Werkt gemakkelijk, roest niet en de snijkanten blijven lang scherp!
  • Grond kleeft er minder aan en hecht zich niet vast aan het gereedschap; vooral op kleigrond is het verschil met ijzeren tuingereedschap zeer groot.
  • Kost minder kracht: gaat gemakkelijker de grond in omdat brons een lagere wrijvingsweerstand heeft dan ijzer.
  • Fijne koperdeeltjes komen als sporenelement in de bodem, dit zijn belangrijke bouwstenen voor gezonde groei van planten.
  • Is niet magnetisch, hierdoor wordt de natuurlijke spanning van de bodem nauwelijks verstoord.

 

ONDERHOUD BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

Bronzen gereedschap heeft geen speciaal onderhoud nodig. Als je de punten van de krabber met verloop van tijd weer wat scherper wilt hebben, gebruik dan een fijne vijl. Slijp het bronzen gereedschap nóóít met een slijpmachine, want hierdoor wordt het brons te warm en wordt het zacht. Mocht dit wel gebeurd zijn dan kun je de stevigheid weer terugkrijgen door het koud te hameren.

De houten stelen onderhoud je het beste met gekookte lijnolie. Dit beschermt het hout perfect en maakt de stelen vrijwel ongevoelig voor vocht en uitdroging. Doe je dit 1 tot 2 keer per jaar, dan krijg je na verloop van tijd mooie gepolijste stelen met een natuurlijke uitstraling.
Lees hier het volledige artikel over onderhoud van tuingereedschap.

 

Vervangingssteel voor de Lyra krabber.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Afmetingen 29 × 7 × 4 m

1 beoordeling voor Vijftand krabber, Lyra

  1. CHRISTINE

    zeer handig in gebruik. ik zou dit aanraden bij vrienden en kennissen.

Een beoordeling toevoegen