plantvorkje vega
Plantvorkje, Vega

Plantvorkje, Vega

47.00

Artikelnummer: 120

Stevige uitvoering van het traditionele plantvorkje.

PLANTVORKJE VEGA

Veelzijdig bronzen plantvorkje Vega om de de grond los te maken en onkruid te wieden. Ook voor het uitgraven en verpotten van planten en maken van plantgaten. Met een vorkje beschadig je plantwortels veel minder dan met een plantschopje. De Vega is bijzonder robuuste uitvoering van het traditioneel plantvorkje, met alle extra voordelen wat brons biedt boven ijzer.

 

SPECIFICATIES

Massief brons, steel van beukenhout.
Lengte: 27 cm, breedte: 8,5 cm, gewicht: 200 g.
Het bronzen tuingereedschap is geproduceerd door PKS in Oostenrijk en bestaat voor meer dan 92% uit koper. De garantie op de metaaldelen is 5 jaar, op de houten stelen 2 jaar.

 

VOORDELEN BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

  • Werkt gemakkelijk, roest niet en de snijkanten blijven lang scherp!
  • Grond kleeft er minder aan en hecht zich niet vast aan het gereedschap; vooral op kleigrond is het verschil met ijzeren tuingereedschap zeer groot.
  • Kost minder kracht: gaat gemakkelijker de grond in omdat brons een lagere wrijvingsweerstand heeft dan ijzer.
  • Fijne koperdeeltjes komen als sporenelement in de bodem, dit zijn belangrijke bouwstenen voor gezonde groei van planten.
  • Is niet magnetisch, hierdoor wordt de natuurlijke spanning van de bodem nauwelijks verstoord.

 

ONDERHOUD BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

Bronzen gereedschap heeft geen speciaal onderhoud nodig. Als je de punten van het plantvorkje wat scherper wilt maken, doe je dat het beste met een fijne vijl. Slijp het bronzen gereedschap nóóít met een slijpmachine, want hierdoor wordt het brons te warm en wordt het zacht. Mocht dit wel gebeurd zijn dan kun je de stevigheid weer terugkrijgen door het koud te hameren.

De houten stelen onderhoud je het beste met gekookte lijnolie. Dit beschermt het hout perfect en maakt de stelen vrijwel ongevoelig voor vocht en uitdroging. Doe je dit 1 tot 2 keer per jaar, dan krijg je na verloop van tijd mooie gepolijste stelen met een natuurlijke uitstraling.
Lees hier het volledige artikel over onderhoud van tuingereedschap.

 

Vervangingssteel voor het Vega plantvorkje.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Afmetingen 27 × 8.5 m

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Plantvorkje, Vega” te beoordelen