snoeischaar felco 310
Bloemen- en fruitschaar FELCO 310, roestvrij

Bloemen- en fruitschaar FELCO 310, roestvrij

19.50

Artikelnummer: K6310

Lichtgewicht bloemen- en fruitschaar met rechte messen.

BLOEMEN EN FRUITSCHAAR FELCO 310

De FELCO 310 is een lichtgewicht bloemen- en fruitschaartje met slanke rechte messen. Perfect voor het knippen van bloemen en takjes, dus onmisbaar bij het samenstellen van mooie boeketten of bloemstukken. Het ondermes loopt spits toe, hierdoor kun je er ook goed mee knippen in beperkte ruimte. Dit maakt de schaar bijzonder geschikt voor het uitdunnen en oogsten van fruit zoals bessen, tomaten of druiven. In de handgreep zit een oog waarmee je de schaar aan je riem kunt bevestigen.
Met FELCO kies je voor Zwitserse topkwaliteit en dus voor lang snoeiplezier!

 

 

SPECIFICATIES

Lengte 18,5 cm,  gewicht 110 g., geschikt voor takjes tot 10 mm dikte.
Geproduceerd in Italië onder FELCO garantie.
Ook verkrijgbaar met ronde messen de FELCO 300.

 

 

VOORDELEN

  • Licht in gewicht.
  • De geharde roestvrijstalen messen blijven lang scherp.
  • De speling tussen de messen is eenvoudig af te stellen.

 

 

ONDERHOUD

Na gebruik is het meestal voldoende de schaar af te nemen met een droge doek. Verwijder hardnekkig vuil met een werkborstel of messing draadborstel. Gebruik hiervoor nooit een staalborstel, omdat deze de schaar kan beschadigen. Smeer daarna de messen en eventueel het scharnierpunt licht in met olie. Gebruik daarvoor het liefst biologisch afbreekbare smeerolie.
FELCO snoeischaren blijven lang scherp. Maar kunnen afhankelijk van wat en hoe vaak je snoeit na verloop van tijd bot worden. Maak deze dan weer scherp met een fijne slijpsteen of diamantvijl. Hoe fijner de steen of de vijl, des te scherper wordt de schaar.
Breng minimaal 2x per jaar olie aan op het scharnierpunt, de veer en de schroeven. Controleer dan ook de speling tussen de messen en stel deze zo nodig bij. Zo blijft je snoeischaar in topconditie en gaat deze een leven lang mee!

Extra informatie

Gewicht 0.150 kg
Afmetingen 19.5 × 5.3 × 1.7 m

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bloemen- en fruitschaar FELCO 310, roestvrij” te beoordelen