snoei-en entmes
Snoei- en entmes gebogen FELCO 3.9060

Snoei- en entmes gebogen FELCO 3.9060

20.00

Artikelnummer: K639060

Praktisch snoei- en entmes met gebogen lemmet.

SNOEI- EN ENTMES GEBOGEN FELCO 3.9060

Mooi en compact snoei- en entmes van FELCO. Een ideaal zakmes voor het snoeien en enten* van struiken en vruchtbomen. De gebogen vorm van het lemmet maakt dit mes ook bijzonder geschikt voor het bijwerken van gerafelde randen van zaagwonden. Het mes is aan 1 kant geslepen waardoor je deze het gemakkelijkste rechtshandig kunt gebruiken, maar je kunt het ook heel goed linkshandig gebruiken. Dit mes kun je ook gebruiken voor het maken van stekjes en het afsnijden van bloemen voor op tafel of in een bloemstuk**. Het lemmet van roestvaststaal heeft een uitsparing aan de rugzijde zodat je het gemakkelijk uit het heft kunt halen. Het heft is gemaakt van duurzaam nylon. Dit multifunctionele mes is onmisbaar in je eigen tuin, professionele kwekerij of tuinderij.
Het mes is in opdracht van FELCO gemaakt door Victorinox. Samen ontwikkelden zij een serie praktische messen voor hoveniers en tuiniers. Deze zijn licht, scherp en duurzaam in gebruik.
Er is ook een mes met een recht lemmet en een oculeermes beschikbaar.
Met FELCO én Victorinox kies je voor Zwitserse topkwaliteit en dus een leven lang snijplezier!

 

 

SPECIFICATIES ENT-EN SNOEIMES

Totale lengte 16,5 cm, ingeklapt 10 cm, dikte 1,2 cm. Gebogen lemmet: lengte 57 mm, hardheid 56,5 HRC.
Gewicht: 35 gr.
Lemmet en binnenwerk zijn gemaakt van roestvaststaal. De handgreep is gemaakt van duurzaam nylon.
Geproduceerd in Zwitserland.

 

 

VOORDELEN

  • Comfortabel, lichtgewicht snoei- en  entmes.
  • Hoogwaardig roestvrijstalen lemmet: blijft lang scherp.
  • kwalitatief en duurzaam in gebruik.
  • Multifunctioneel.
  • Levenslange garantie op materiaal- en fabricagefouten.

 

ONDERHOUD

Na gebruik is het voldoende het mes af te nemen met een droge doek. Verwijder hardnekkig vuil met een boenborstel of messing draadborstel. Gebruik hiervoor nooit een staalborstel, omdat deze het mes kan beschadigen. Breng afhankelijk van het gebruik 2 tot 3 keer per jaar olie aan op het scharnierpunt. Gebruik daarvoor het liefst biologisch afbreekbare smeerolie.

FELCO messen blijven lang scherp. Maar kunnen afhankelijk van wat en hoe vaak je er mee werkt na verloop van tijd bot worden. Maak deze dan weer scherp met een fijne slijpsteen of diamantvijl. Hoe fijner de steen of de vijl, des te scherper wordt het mes.
Zo blijft je mes in topconditie en gaat deze een leven lang mee!

 

*Enten is een methode om struiken of bomen te vermeerderen die de eigenschappen heeft die jij graag wilt. Hierbij breng je een houtachtig stengelstukje aan op een onderstam van een andere boom.
Tip: Zorg er bij het enten altijd voor dat je mes superscherp is: je maakt dan een zuivere snede en kans van het slagen van je ent is daardoor groter.

 

**Afgesneden bloemen kunnen in tegenstelling tot geknipte bloemen beter water opnemen en blijven langer mooi. Als je bloemen knipt, dan kneus je de stengel waardoor je de sapkanaaltjes stuk maakt. Hierdoor kunnen ze minder goed water opnemen. Als je ze snijdt, dan blijven deze kanaaltjes grotendeels intact.

Extra informatie

Gewicht 0.252 kg
Afmetingen 28 × 9 × 3.5 m

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Snoei- en entmes gebogen FELCO 3.9060” te beoordelen