snoeischaar felco 15
Snoeischaar met rolgreep voor kleine hand FELCO 15

Snoeischaar met rolgreep voor kleine hand FELCO 15

69.00

Artikelnummer: K6015

Fijne lichte snoeischaar met rolgreep voor kleine handen

(1 klantbeoordeling)

ERGONOMISCHE SNOEISCHAAR MET ROLGREEP FELCO 15

De FELCO 15 is de nieuwste schaar uit de FELCO collectie. Het is de meest compacte snoeischaar met een rolgreep geschikt voor kleine handen. De snoeikop van de schaar staat schuin naar beneden, dit zorgt samen met de rolgreep en schokdempingssysteem voor meer knipgemak, minder blaren en minder spierbelasting omdat de krachtspanning 30% lager is. Je verkleint hiermee de kans op pees- of gewrichtsontsteking (RSI). Dit maakt deze schaar zo ideaal is voor intensief gebruik. Het ondermes loopt spits toe, hierdoor kun je er ook goed mee snoeien in beperkte ruimte. De snoeischaar wordt aanbevolen voor kleine handen, maar voelt ook comfortabel aan in de wat grotere hand.
Met FELCO kies je voor Zwitserse topkwaliteit en dus een leven lang snoeiplezier!

 

 

SPECIFICATIES SNOEISCHAAR

Lengte: 19 cm, Gewicht: 260 gr.
Geschikt voor takken tot 18 mm dikte.
Geproduceerd in Zwitserland, met levenslange garantie op de handgrepen.
Voor mensen met iets grotere handen is de FELCO 12 verkrijgbaar.

 

 

VOORDELEN

  • Alle onderdelen kunnen vervangen worden en zijn door ons leverbaar.
  • Comfortabele, lichte handgrepen van gesmeed aluminium.
  • Ergonomisch ontwerp en ingebouwde schokdemping om de polsen te ontzien.
  • De geharde hoogwaardig stalen messen blijven lang scherp.
  • Bovenmes met inkeping voor het knippen van dun ijzerdraad.
  • Ondermes met sapgoot voorkomt het vastplakken van de messen.
  • De speling tussen de messen is eenvoudig en nauwkeurig af te stellen.

 

ONDERHOUD

Na gebruik is het meestal voldoende de schaar af te nemen met een droge doek. Verwijder hardnekkig vuil met een werkborstel of messing draadborstel. Gebruik hiervoor nooit een staalborstel, omdat deze de schaar kan beschadigen. Smeer daarna de messen en eventueel het scharnierpunt licht in met olie. Gebruik daarvoor het liefst biologisch afbreekbare smeerolie.
FELCO snoeischaren blijven lang scherp. Maar kunnen afhankelijk van wat en hoe vaak je snoeit na verloop van tijd bot worden. Maak deze dan weer scherp met een fijne slijpsteen of diamantvijl. Hoe fijner de steen of de vijl, des te scherper wordt de schaar.
Breng minimaal 2x per jaar olie aan op het scharnierpunt, de veer en de schroeven. Controleer dan ook de speling tussen de messen en stel deze zo nodig bij. Zo blijft je snoeischaar in topconditie en gaat deze een leven lang mee!

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Afmetingen 28 × 9 × 3.5 m

1 beoordeling voor Snoeischaar met rolgreep voor kleine hand FELCO 15

  1. martin

    Heerlijke snoeischaar voor kleine handen. Voor mij is dit de 4e felco. De eerste was de F6 maar die gaf blaren bij veel knippen. De tweede was de F7. Dit was mijn eerste met rolhandgreep. Heel veel beter bij veel gebruik maar deze was eigenlijk te groot voor mijn handen. Dus toch maar de F12 gekozen. Maar deze heeft niet dezelfde hoek als de F7, waardoor je bij het ‘blind knippen’ vaak mis knipte. Dit is vooral als je aan het knippen bent en je eigenlijk de takken niet kan zien. Of omdat er takken voor zitten of omdat ede takken zitten die buiten de focus zijn van de multifocale bril. Bij deze F15 is de opening van de bek weer in het verlengde van de arm net als bij de F7. Ik ben helemaal content. Het is wel een schaar voor kleine handen! Echt een aanrader.

Een beoordeling toevoegen