3-tand cultivator
3-tand cultivator, Taurus

3-tand cultivator, Taurus

90.00

Artikelnummer: 60

Voor het los maken van de bovengrond tussen de planten.

3-TAND CULTIVATOR TAURUS

De bronzen 3-tand cultivator is bijzonder geschikt voor het los maken van de grond tussen planten, zonder dat je de wortels beschadigt. Je belucht op deze manier de grond en verwijdert ook meteen het jonge onkruid. Als planten dicht op elkaar staan in de border of moestuin, kies dan voor de Pegasus woeler, deze is maar 3 cm breed en heeft ook een lange steel. Werk je liever dicht bij de grond of heb je een kleine tuin, dan is de Corvus of Lyra een mooie aanwinst.

 

SPECIFICATIES

Massief brons, steel van lindehout.
Lengte: 164 cm, breedte: 9 cm, hoogte 14 cm, gewicht: 750 g.
Het bronzen tuingereedschap is geproduceerd door PKS in Oostenrijk en bestaat voor meer dan 92% uit koper. De garantie op de metaaldelen is 5 jaar, op de houten stelen 2 jaar.

 

VOORDELEN BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

  • Werkt gemakkelijk, roest niet en de snijkanten blijven lang scherp!
  • Grond kleeft er minder aan en hecht zich niet vast aan het gereedschap; vooral op kleigrond is het verschil met ijzeren tuingereedschap zeer groot.
  • Kost minder kracht: gaat gemakkelijker de grond in omdat brons een lagere wrijvingsweerstand heeft dan ijzer.
  • Fijne koperdeeltjes komen als sporenelement in de bodem, dit zijn belangrijke bouwstenen voor gezonde groei van planten.
  • Is niet magnetisch, hierdoor wordt de natuurlijke spanning van de bodem nauwelijks verstoord.

 

ONDERHOUD BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

Bronzen gereedschap heeft geen speciaal onderhoud nodig. Wil je de punten van de 3-tand cultivator met verloop van tijd weer wat scherper maken, gebruik dan een fijne vijl of smeed ze koud uit. Slijp het bronzen gereedschap nóóít met een slijpmachine, want hierdoor wordt het brons te warm en wordt het zacht. Mocht dit wel gebeurd zijn dan kun je de stevigheid weer terugkrijgen door het koud te hameren.

De houten stelen onderhoud je het beste met gekookte lijnolie. Dit beschermt het hout perfect en maakt de stelen vrijwel ongevoelig voor vocht en uitdroging. Doe je dit 1 tot 2 keer per jaar, dan krijg je na verloop van tijd mooie gepolijste stelen met een natuurlijke uitstraling.
Lees hier het volledige artikel over onderhoud van tuingereedschap.

 

Vervangingssteel voor de Taurus 3-tand woeler.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Afmetingen 164 × 14 × 14 m

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “3-tand cultivator, Taurus” te beoordelen