tuinhak tuza
Tuinhak Tuza

Tuinhak Tuza

127.00

Artikelnummer: 25

Voor het bewerken van zware en vaste grond.

(1 klantbeoordeling)

TUINHAK TUZA

Met een blad van 3 mm, is de tuinhak Tuza uitstekend geschikt voor het gemakkelijk bewerken van stevige grond. De hak heeft meer ‘valgewicht’ dan de tuinhak Sirius en dringt daardoor gemakkelijker in zware grond. Ook prima te gebruiken om onkruid weg te hakken. Kies voor het lichtere werk de meer wendbare tuinhak Sirius.

 

SPECIFICATIES

Massief brons, steel van essenhout.
Lengte: 135 cm, breedte: 12 cm, hoogte: 22 cm, gewicht: 1550 g..
Het bronzen tuingereedschap is geproduceerd door PKS in Oostenrijk en bestaat voor meer dan 92% uit koper. De garantie op de metaaldelen is 5 jaar, op de houten stelen 2 jaar.

 

VOORDELEN BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

  • Werkt gemakkelijk, roest niet en de snijkanten blijven lang scherp!
  • Grond kleeft er minder aan en hecht zich niet vast aan het gereedschap; vooral op kleigrond is het verschil met ijzeren tuingereedschap zeer groot.
  • Kost minder kracht: gaat gemakkelijker de grond in omdat brons een lagere wrijvingsweerstand heeft dan ijzer.
  • Fijne koperdeeltjes komen als sporenelement in de bodem, dit zijn belangrijke bouwstenen voor gezonde groei van planten.
  • Is niet magnetisch, hierdoor wordt de natuurlijke spanning van de bodem nauwelijks verstoord.

 

ONDERHOUD BRONZEN TUINGEREEDSCHAP

Bronzen gereedschap heeft geen speciaal onderhoud nodig. Als de hak bot is geworden, dan maak je deze weer scherp met een fijne vijl of door te haren met bijvoorbeeld een haaraambeeld. Indien gewenst naslijpen met een slijpsteen of diamantslijper. Slijp bronzen gereedschap nóóít met een slijpmachine, want hierdoor wordt het brons te warm en wordt het zacht. Mocht dit wel gebeurd zijn dan kun je de stevigheid weer terugkrijgen door het koud te hameren.

De houten stelen onderhoud je het beste met gekookte lijnolie. Dit beschermt het hout perfect en maakt de stelen vrijwel ongevoelig voor vocht en uitdroging. Doe je dit 1 tot 2 keer per jaar, dan krijg je na verloop van tijd mooie gepolijste stelen met een natuurlijke uitstraling.
Lees hier het volledige artikel over onderhoud van tuingereedschap.

 

Vervangingssteel voor de Tuza tuinhak.

Extra informatie

Gewicht 1.55 kg
Afmetingen 135 × 12 × 22 m

1 beoordeling voor Tuinhak Tuza

  1. HJ Heijink

    Dit is echt een superhak! Vooral als de klei nog wat zwaar of hard en droog is en ander gereedschap hierop stukgaat. Deze hak sla je eenvoudig diep de grond in en trek je de grond los. Wat bijna hetzelfde effect geeft als spitten. Ook schoffelen gaat er goed mee, zelfs plaggen gras laten zich eenvoudig omwerken. Ben er erg blij mee. Is zeer solide.
    Gr. Rik

Een beoordeling toevoegen