as-voor-rolhandgreep-
As rolhandgreep FELCO 7-23

As rolhandgreep FELCO 7-23

9.50

Artikelnummer: K6007-23

As voor rolhandgreep voor FELCO 7, 12, 15 en 50

AS ROLHANDGREEP VOOR FELCO SNOEISCHAREN

As voor de rondhandgreep geschikt voor de snoeischaren FELCO 7, 10, 12, 15 en de hoevenschaar FELCO 50.

Als de as beschadigd is en deze vervangen moet worden, dan is het raadzaam ook de rolgreep zelf te controleren. En het binnenwerk vóór de montage zorgvuldig te reinigen. Doe dit met een mild reinigingsmiddel en een doek of een zachte rager, maar nooit met een staalborstel. Het binnenwerk van de rolhandgreep is namelijk van messing en zal dan beschadigen.

 

 

TIPS VOOR ONDERHOUD

Na gebruik is het meestal voldoende de schaar af te nemen met een droge doek. Verwijder hardnekkig vuil met een werkborstel of messing draadborstel. Gebruik hiervoor nooit een staalborstel, omdat deze de schaar kan beschadigen. Smeer daarna de messen en eventueel het scharnierpunt licht in met olie. Gebruik daarvoor het liefst biologisch afbreekbare smeerolie.
FELCO snoeischaren blijven lang scherp. Maar kunnen afhankelijk van wat en hoe vaak je snoeit na verloop van tijd bot worden. Maak deze dan weer scherp met een fijne slijpsteen of diamantvijl. Hoe fijner de steen of de vijl, des te scherper wordt de schaar.
Breng minimaal 2x per jaar olie aan op het scharnierpunt, de veer en de schroeven. Controleer dan ook de speling tussen de messen en stel deze zo nodig bij. Zo blijft je snoeischaar in topconditie en gaat deze een leven lang mee!

Doe je het onderhoud van je snoeischaar liever niet zelf, maar wil je dat aan ons overlaten. Neem dan gerust contact met ons op. Wij doen dit graag.

Extra informatie

Gewicht 0.08 kg
Model snoeischaar

Felco 7, 12, 50: 7-22B, Felco 15: 15-22B, Felco 10, 17: 10-22B

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “As rolhandgreep FELCO 7-23” te beoordelen