service-set-felco-2-92-600-1
Serviceset 2-92 voor FELCO 2 ev.

Serviceset 2-92 voor FELCO 2 ev.

7.25

Artikelnummer: K6002-92

Serviceset 2-92 voor FELCO 2 ev.

SERVICESET 2-92 VOOR FELCO 2 ev.

De serviceset 2-92 is bestemd voor de volgende FELCO snoeischaren: F2, 6, 7, 8, 11, 12, 13, 19, 50, 51.

De set bestaat uit:
-sluitwervel 2-12
-veerring 2-13
-schroef sluitwervel 2-14
-basisplaatje 2-15
-stootblokje 2-18
-schokdemper 2-20

Met FELCO originele onderdelen kies je voor Zwitserse topkwaliteit en dus een leven lang snoeiplezier!

 

SLUITWERVEL 2-12

Hiermee kun je de snoeischaar sluiten en veilig opbergen. Tussen de sluitwervel en de handgreep is een veerring 2-13 gemonteerd. Deze veer zorgt ervoor dat de wervel op spanning blijft en niet dicht valt tijdens het snoeien. Draai de schroef 2-14 zodanig vast dat de sluitwervel met lichte weerstand nog goed te bewegen is.
Voor de linkshandige snoeischaren is sluitwervel 9-12 beschikbaar. Wil je de snoeischaar ook op de halve stand kunnen vergrendelen, kies dan voor de dubbele sluitwervel 2-92B.

 

 

VEERRING SLUITWERVEL 2-13

De veerring 2-13 is een schotelveer gemonteerd tussen de handgreep en de sluitwervel. Deze zorgt ervoor dat de wervel op spanning blijft en niet dicht valt tijdens het snoeien.
Let op! Zorg er bij montage voor dat de veer met de buitenrand tegen de handgreep ligt, dus als een schoteltje op zijn kop, en niet omgekeerd. Draai de schroef 2-14 zodanig vast dat de sluitwervel met lichte weerstand nog goed te bewegen is.

 

 

SCHROEF SLUITWERVEL 2-14

De schroef sluitwervel 2-14 houdt de sluitwervel op zijn plaats. Let op! Tussen de sluitwervel en de handgreep is een veerring 2-13 gemonteerd, zorg ervoor dat je deze niet kwijtraakt. Draai de schroef zodanig vast dat de sluitwervel met lichte weerstand nog goed te bewegen is.

 

BASISPLAATJE 2-15

Dit basisplaatje 2-15 is gemonteerd tussen het ondermes en de getande moer en sector. Het is een soort sluitring die het ondermes beschermt. Bovendien valt in de uitsparing de sluitwervel, waarmee je de snoeischaar sluit. Voor de linkshandige snoeischaren is basisplaatje 9-15 beschikbaar.

 

 

STOOTBLOKJE 2-18

Wanneer de snoeischaar te hard sluit bij het snoeien en de schokdemper 2-20 nog in goede staat is, dan is het raadzaam het  stootblokje te vervangen.

 

SCHOKDEMPER 2-20

Wanneer de snoeischaar te hard sluit bij het snoeien en het stootblokje 2-18 nog in goede staat is, dan is het raadzaam de schokdemper te vervangen. Normaal gesproken hoef je bij het wisselen van de schokdemper de aluminium tussenring 2-19 niet te vervangen. Let er dus goed op dat je deze bij het uithalen van de oude schokdemper niet beschadigd.

 

 

TIPS VOOR ONDERHOUD VAN JE SNOEISCHAAR

Na gebruik is het meestal voldoende de schaar af te nemen met een droge doek. Verwijder hardnekkig vuil met een werkborstel of messing draadborstel. Gebruik hiervoor nooit een staalborstel, omdat deze de schaar kan beschadigen. Smeer daarna de messen en eventueel het scharnierpunt licht in met olie. Gebruik daarvoor het liefst biologisch afbreekbare smeerolie.
FELCO snoeischaren blijven lang scherp. Maar kunnen afhankelijk van wat en hoe vaak je snoeit na verloop van tijd bot worden. Maak deze dan weer scherp met een fijne slijpsteen of diamantvijl. Hoe fijner de steen of de vijl, des te scherper wordt de schaar.
Breng minimaal 2x per jaar olie aan op het scharnierpunt, de veer en de schroeven. Controleer dan ook de speling tussen de messen en stel deze zo nodig bij. Zo blijft je snoeischaar in topconditie en gaat deze een leven lang mee!

 

Doe je het onderhoud van je snoeischaar liever niet zelf, maar wil je dat aan ons overlaten. Neem dan gerust contact met ons op. Wij doen dit graag.

Extra informatie

Gewicht 0.08 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Serviceset 2-92 voor FELCO 2 ev.” te beoordelen