dubbele sluitwervel
Sluitwervel dubbel 2-92B voor FELCO 2 ev.

Sluitwervel dubbel 2-92B voor FELCO 2 ev.

6.50

Artikelnummer: K6002-92B

Dubbele sluitwervel 2-92B voor FELCO snoeischaren

SLUITWERVEL DUBBEL 2-92B FELCO 2 EV.

De sluitwervel 2-92B past op de volgende FELCO snoeischaren: F2, 4, 6, 7, 8, 11, 12, 13, 14, 15, 19, 50, 51, 100 en 400. De wervel heeft 2 inkepingen waardoor je snoeischaar tot de helft open kunt laten gaan. Ideaal als je kleinere handen hebt en je snoeischaar net iets te groot voor je is. Maar ook handig als je veel dunne takjes of bloemen achtereen wilt knippen: je maakt dan veel kleinere bewegingen waardoor je minder vermoeid raakt.
Let op! Tussen de sluitwervel en de handgreep is een veerring 2-13 gemonteerd. Deze veer ervoor dat de wervel op spanning blijft en niet dicht valt tijdens het snoeien. Monteer de veer met de buitenrand tegen de handgreep, dus als een schoteltje op zijn kop, en niet omgekeerd. Draai de schroef 2-14 zodanig vast dat de sluitwervel met lichte weerstand nog goed te bewegen is.

 

Met FELCO kies je voor Zwitserse topkwaliteit en dus een leven lang snoeiplezier!

 

SPECIFICATIES

De set 2/92B bestaat uit:
-sluitwervel 2-12B
-schroef voor sluitwervel 2-14
-2x veerring 2-13

 

 

TIPS VOOR ONDERHOUD VAN JE SNOEISCHAAR

Na gebruik is het meestal voldoende de schaar af te nemen met een droge doek. Verwijder hardnekkig vuil met een werkborstel of messing draadborstel. Gebruik hiervoor nooit een staalborstel, omdat deze de schaar kan beschadigen. Smeer daarna de messen en eventueel het scharnierpunt licht in met olie. Gebruik daarvoor het liefst biologisch afbreekbare smeerolie.
FELCO snoeischaren blijven lang scherp. Maar kunnen afhankelijk van wat en hoe vaak je snoeit na verloop van tijd bot worden. Maak deze dan weer scherp met een fijne slijpsteen of diamantvijl. Hoe fijner de steen of de vijl, des te scherper wordt de schaar.
Breng minimaal 2x per jaar olie aan op het scharnierpunt, de veer en de schroeven. Controleer dan ook de speling tussen de messen en stel deze zo nodig bij. Zo blijft je snoeischaar in topconditie en gaat deze een leven lang mee!

 

Doe je het onderhoud van je snoeischaar liever niet zelf, maar wil je dat aan ons overlaten. Neem dan gerust contact met ons op. Wij doen dit graag.

 

 

TIPS VOOR MONTAGE

Bekijk hier de FELCO montage instructie:

Extra informatie

Gewicht 0.08 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sluitwervel dubbel 2-92B voor FELCO 2 ev.” te beoordelen