bloemenschaar ars
Bloemenschaar ARS 300BL

Bloemenschaar ARS 300BL

14.50

Artikelnummer: K690-2

Lichtgewicht bloemen- en fruitschaar met slanke messen.

BLOEMENSCHAAR ARS 300BL

Deze bloemenschaar ARS 300BL heeft slanke rechte messen. Perfect voor het knippen van bloemen en takjes, en onmisbaar bij het samenstellen van mooie boeketten of bloemstukken. De vlijmscherpe messen lopen spits toe. Hierdoor kun je er ook goed mee knippen in beperkte ruimte, zonder de omringende stengels te beschadigen. Dit maakt de schaar bijzonder geschikt voor het oogsten of uitdunnen van fruit zoals bessen, tomaten of druiven. Met deze eigenschappen is de schaar ook erg handig voor het vormen van de bonsai en als rozenschaar.

De messen van de ARS 300BL zijn gemaakt van het beste staal, dat ‘marquenched’ gehard is. Door deze methode worden de messen hard en taai en blijven ze lang scherp. De schaar heeft antislip-handgrepen en ligt zeer comfortabel in de hand. Geschikt voor links- en rechtshandigen. Met ARS (al sinds 1876) kies je voor Japanse professionele kwaliteit en dus voor lang snoeiplezier!

 

SPECIFICATIES

Geschikt voor takjes tot ca. 6 mm dikte.
Lengte van het blad 4,5 cm, lengte van de schaar 19 cm, gewicht 110 gr,  Kleur van de handgrepen is blauw. Hierdoor voldoet deze aan de HACCP* eisen.
Dezelfde schaar is ook verkrijgbaar met rode handgrepen: de ARS 300LR.
Geproduceerd in Japan.
Wil je een schaar met roestvrijstalen messen, recht of gebogen? Kies dan voor de FELCO 310 of FELCO 300.

 

VOORDELEN

  • Licht in gewicht.
  • Bijzonder slanke messen.
  • De geharde koolstofstalen messen blijven lang scherp.
  • Duurzaam in gebruik.

ONDERHOUD

Na gebruik is het meestal voldoende de schaar af te nemen met een droge doek. Verwijder hardnekkig vuil met een werkborstel of messing draadborstel. Gebruik hiervoor nooit een staalborstel, omdat deze de schaar kan beschadigen. Smeer daarna de messen en eventueel het scharnierpunt licht in met olie. Gebruik daarvoor het liefst biologisch afbreekbare smeerolie.
FELCO snoeischaren blijven lang scherp. Maar kunnen afhankelijk van wat en hoe vaak je snoeit na verloop van tijd bot worden. Maak deze dan weer scherp met een fijne slijpsteen of diamantvijl. Hoe fijner de steen of de vijl, des te scherper wordt de schaar.
Breng minimaal 2x per jaar olie aan op het scharnierpunt, de veer en de schroeven. Controleer dan ook de speling tussen de messen en stel deze zo nodig bij. Zo blijft je snoeischaar in topconditie en gaat deze een leven lang mee!

 

Bestel een reserveveer.

* HACCP, staat voor Hazard ‘Analysis and Critical Control Points’. Gevarenanalyse en kritieke beheerspunten. Het is een risico analyse.
Bedrijven die werken met levensmiddelen beperken hiermee de kans dat de veiligheid van ons voedsel in gevaar komt.

Extra informatie

Gewicht 0.150 kg
Afmetingen 19.5 × 5.3 × 1.7 m

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bloemenschaar ARS 300BL” te beoordelen