schokdemper-felco-2-20-600
Schokdemper 2-20 voor FELCO 2 ev.

Schokdemper 2-20 voor FELCO 2 ev.

1.25

Artikelnummer: K6002-20

Schokdemper F2-20 voor FELCO snoeischaren

SCHOKDEMPER FELCO 2-20

Deze schokdemper past op de volgende FELCO snoeischaren: F2, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 19, 50, 51 en 100.
Wanneer de snoeischaar te hard sluit bij het snoeien en het stootblokje 2-18 nog in goede staat is, dan is het raadzaam de schokdemper te vervangen. Normaal gesproken hoef je bij het wisselen van de schokdemper de aluminium tussenring 2-19 niet te vervangen. Let er dus goed op dat je deze bij het uithalen van de oude schokdemper niet beschadigd.

 

Met FELCO kies je voor Zwitserse topkwaliteit en dus een leven lang snoeiplezier!

 

TIPS VOOR ONDERHOUD VAN JE SNOEISCHAAR

Na gebruik is het meestal voldoende de schaar af te nemen met een droge doek. Verwijder hardnekkig vuil met een werkborstel of messing draadborstel. Gebruik hiervoor nooit een staalborstel, omdat deze de schaar kan beschadigen. Smeer daarna de messen en eventueel het scharnierpunt licht in met olie. Gebruik daarvoor het liefst biologisch afbreekbare smeerolie.
FELCO snoeischaren blijven lang scherp. Maar kunnen afhankelijk van wat en hoe vaak je snoeit na verloop van tijd bot worden. Maak deze dan weer scherp met een fijne slijpsteen of diamantvijl. Hoe fijner de steen of de vijl, des te scherper wordt de schaar.
Breng minimaal 2x per jaar olie aan op het scharnierpunt, de veer en de schroeven. Controleer dan ook de speling tussen de messen en stel deze zo nodig bij. Zo blijft je snoeischaar in topconditie en gaat deze een leven lang mee!

Bekijk hier hoe je de schokdemper vervangt:

Extra informatie

Gewicht 0.02 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Schokdemper 2-20 voor FELCO 2 ev.” te beoordelen